Tinklininkėms – sveikinimai ir dovanos | kl.lt

TINKLININKĖMS – SVEIKINIMAI IR DOVANOS

  • 0

Kauno rajonas – garsus savo sportininkais, o šį faktą dar kartą patvirtino paplūdimio tinklininkės Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė. Jos Brazilijoje vykusiose Kurčiųjų vasaros žaidynėse iškovojo bronzos medalius.

Pakaunės sportininkės kartu su Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto vadovu Edvinu Kriūnu, kilusiu iš Neveronių, gegužės 26 d. apsilankė Kauno rajono savivaldybėje: jas pasveikino ir vardinius laikrodžius įteikė meras Valerijus Makūnas.

„Jūsų darni komanda jau daug metų iškovoja medalius aukščiausiose sporto varžybose. Iš viso Birutė svarbiausiose varžybose yra laimėjusi aštuonis medalius: keturis – kurčiųjų vasaros žaidynėse, tris – pasaulio ir vieną – Europos čempionatuose. Ingridos kraityje – šeši medaliai“, – įspūdingus sportininkių pasiekimus vardijo savivaldybės vadovas.

B.Aleknavičiūtė tinklinį pradėjo žaisti būdama trylikos. 2001-aisiais buvo priimta į Kauno komandą „Heksa-KCSM“. Su šia ekipa penkis kartus (2002, 2004–2007 m.) tapo Lietuvos čempione. Iš pradžių sportininkė turėjo kitą partnerę, tačiau jai išvykus į užsienį Birutė ėmė rungtyniauti su I.Milkintaite. Ingrida nuo mažens buvo lengvaatletė, o tinkliniu užsikrėtė tik įstojusi į Aleksandro Stulginskio universitetą.

Pirmasis didelis išbandymas I.Milkintaitės ir B.Aleknavičiūtės laukė 2012-aisiais surengtame Pirmajame pasaulio paplūdimio tinklinio čempionate Turkijoje: jos pateko į finalą ir iškovojo sidabro medalius.

Vėliau laimėti medalius joms tapo įprasta. Po metų kurčiųjų vasaros žaidynėse Bulgarijoje merginos vėl tapo vicečempionėmis. Tada I.Milkintaitė su B.Aleknavičiūte trijose iš eilės kurčiųjų olimpinėse žaidynėse tapo prizininkėmis: 2013 ir 2017 m. laimėjo sidabrą, 2022 m. – bronzą.

Sportininkių duetas pasaulio kurčiųjų moterų paplūdimio tinklinio čempionatuose iškovojo ne vieną medalį: 2012 m. – sidabro, 2016 m. – aukso, 2021 m. – bronzos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS