Ugdymo įstaigų remontui Kauno savivaldybė šiemet skyrė 14 mln. eurų | kl.lt

UGDYMO ĮSTAIGŲ REMONTUI KAUNO SAVIVALDYBĖ ŠIEMET SKYRĖ 14 MLN. EURŲ

Kuriant kuo geresnes sąlygas, kad ugdymo įstaigose mokymo procesai tiek darbuotojams, tiek ir auklėtiniams vyktų kokybiškai ir kuo jaukesnėje aplinkoje, 2018-ieji Kaune buvo aktyvūs ne vien realiais šių įstaigų remonto darbais, bet ir stambių projektų planavimu bei įgyvendinimu.

Statybos darbai sparčiausiai vyko Romainiuose, kur pastatyta pirma nauja (Lietuvai atkūrus nepriklausomybę) pradinė mokykla, Veršvų gimnazijos filialas. Čia galės mokytis iki 250 vaikų. Atidarymas - ateinantį pirmadienį.

Aleksote įrengiamas naujas lopšelio-darželio „Dvarelis“ pastatas. Toliau auga Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos auklėtinių gretos, todėl plečiasi ir pati gimnazija Aleksote - ji didina klasių skaičių šiuo metu renovuojamose patalpose Bitininkų gatvėje ir taip pat kuriasi naujame pastate Šeštokų gatvėje.

Anot savivaldybės pranešimo, ketinama modernizuoti ir Kauno Jono Jablonskio, KTU inžinerijos licėjaus bei Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijų patalpas, skirtas mokinių ugdymui. Šiuolaikiškai įrengtos atviros erdvės bus skirtos saviugdai, kūrybiškumui, bendruomeniškumui, aktyvesnei neformaliai mokinių veiklai užtikrinti, taip pat bus įrengtos multifunkcės erdvės, skirtos tarpusavyje derinti mokymosi ir poilsio, laisvalaikio užsiėmimus. Tam iš ES fondų planuojama skirti per 1,7 mln. eurų.

Naujosiose KTU inžinerijos licėjaus patalpose Panemunėje, Vaidoto gatvėje, taip pat remontuojami keli pradinių klasių kabinetai ir sutvarkytas įvažiavimas (įrengtos greitojo sustojimo vietos su patogiu apsisukimu), gražinama aplinka, įrengiamas apšvietimas, išasfaltuota nauja automobilių stovėjimo aikštelė. Kitąmet čia numatyta atlikti ir kapitalinį pastato remontą. Suplanuota pakeisti mokyklos pastato stogą, apšiltinti ir iš pagrindų atnaujinti fasadą, sutvarkyti lietaus nuotekų komunikacijas, renovuoti vidinį mokyklos kiemą. Tuo pačiu remonto darbų turėtų sulaukti ir dalis vidaus patalpų. Patvirtintas techninis projektas, beliko gauti statybos leidimą ir surengti viešųjų pirkimų konkursą rangos darbams. Jei pastarasis įvyks sklandžiai, darbai prasidės 2019-ųjų pradžioje.

Per artimiausius metus numatyta renovuoti 5 Kauno gimnazijų fasadus (Senamiesčio, Stepono Dariaus ir Stasio Girėno, Maironio universitetinės, Aleksandro Puškino ir „Saulės“). Maironio universitetinėje ir Aleksandro Puškino gimnazijose darbai jau prasideda, o kitur baigiamas projektavimo etapas. Šios įstaigos išsidėsčiusios miesto centre, jų pastatai atlieka ir reprezentacinę funkciją. Todėl juos norima renovuoti iš pagrindų atnaujinant fasadus bei įrengiant specialų apšvietimą. Remonto darbai mokyklose dažniausiai būna kompleksiniai. Seni pastatai reikalauja atnaujinimų tiek viduje, tiek ir išorėje. Greta apdailos tvarkymo dažnai tenka remontuoti ir inžinerinius tinklus.

Iš savivaldybės biudžeto ugdymo įstaigų remonto darbams atlikti šiais metais iš viso skirta apie 14 mln. eurų.

Prieš pradedant naujuosius mokslo metus, dešimtyje Kauno miesto mokyklų iš pagrindų buvo atnaujinamos virtuvės bei valgyklos, pritaikant jose švediško stalo aptarnavimo modelį, koks jau veikia Kauno Panemunės pradinėje mokykloje. Nuo rugsėjo savitarną taikyti numatoma Kauno „Paparčio“ ir Suzukio pradinėse mokyklose, KTU Vaižganto progimnazijoje, Dainavos bei Martyno Mažvydo pagrindinėse mokyklose, „Nemuno“ bei Jono ir Petro Vileišių mokyklose-daugiafunkciuose centruose, KTU inžinerijos licėjuje ir Kauno jaunimo mokykloje. Prie jų neseniai prisijungė ir Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazija.

Prie pradėtų ar būsimų renovacijos projektų galima priskirti ir Kauno Žaliakalnio, „Svirnelio“ bei „Boružėlės“ lopšelių-darželių patalpų modernizavimą. Šie trys projektai jau irgi užsitikrino finansavimą iš ES struktūrinių lėšų, todėl artimiausiu metu turėtų prasidėti realūs darbai.

 

GALERIJA

  • Ugdymo įstaigų remontui Kauno savivaldybė šiemet skyrė 14 mln. eurų
  • Ugdymo įstaigų remontui Kauno savivaldybė šiemet skyrė 14 mln. eurų
  • Ugdymo įstaigų remontui Kauno savivaldybė šiemet skyrė 14 mln. eurų
  • Ugdymo įstaigų remontui Kauno savivaldybė šiemet skyrė 14 mln. eurų
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žemaitijos kaunietis

Tai po kiek čia mūsų visų pinigėlių išeina vienam kauniečio žinduklio gerbūvio aprūpinimui ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS