Vėjas nepagailėjo angelo, bet eglutė atsilaikė | kl.lt

VĖJAS NEPAGAILĖJO ANGELO, BET EGLUTĖ ATSILAIKĖ

Savaitgalį atlaikiusi tūkstantinę minią, suplūdusią į Kalėdų eglės įžiebimo šventę, Rotušės aikštės papuošimai nukentėjo nuo pirmadienio naktį siautėjusio vėjo. Gūsiai nuvertė ir Kauno bienalės informacinį stendą, stovėjusį prie Kauno centrinio pašto.

Antradienio rytą Rotušės aikštėje rasta nuvirtusi angelo skulptūra. Vis dėlto eglė ir 5-15 kg sveriantys jos žaisliukai vėją atlaikė puikiai.

Portalui kauno.diena.lt nepavyko susisiekti su Jolanta Šmidtiene, kuri su komanda puošė Rotušės aikštę ir kūrė Kalėdų eglę. Tačiau Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas teigė, jog žala meno kūriniui greičiausiai bus nedidelė.

„Vizualiai apžiūrėjus, manau, kad žala – minimali. Bus bandoma angelą pritvirtinti tvirčiau, gal arčiau namelių", – antradienį perpiet sakė A. Vilčinskas.

Jis džiaugėsi, jog vandalai mieste siautėja vis rečiau. „Kai vėjas ką nors nuverčia, būna ne taip pikta, kaip tada, kai žmogus ką nors piktybiško padaro", – kalbėjo pašnekovas.

J. Šmidtienė yra pasakojusi, kad pasitaiko alpinistų, kurie bando įlipti į Kauno Kalėdų egles. Jie besikabarodami pridaro nemažai žalos, kurią kūrėjai po to priversti skubiai atitaisyti. 

„Tokie atvejai – vienetiniai. Nuolat kontaktuojame su policija. Ir jų nuomonė yra tokia, kad žmonės tampa kultūringesni. Aišku, veikia ir prevencija – Rotušės aikštė stebima iš visų pusių", – pastebėjo A. Vilčinskas. 

Kauno policija šiandien padėkojo miestiečiams už kultūringą elgesį per Kalėdų eglutės įžiebimo šventę. 

„Šventinis renginys praėjo sklandžiai, be incidentų, ypatingų įvykių išvengta. Į policijos komisariatus nebuvo pristatytas nei vienas asmuo", – paskelbė policija.

GALERIJA

  • Vėjas išvertė angelą
  • Vėjas išvertė angelą
  • Vėjas išvertė angelą
  • Vėjas išvertė angelą
  • Vėjas išvertė angelą
  • Vėjas išvertė angelą
  • Vėjas išvertė angelą
  • Vėjas išvertė angelą
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to ww

Lyginti Paryžių su Kaunu visai neišeina, nes jie nesulyginami, bet smalsu koks būtų kainų skirtumas, lyginant mūsiškę šiųmetinę eglutę su ta jūsų aprašytaja Paryžiuje prie Dievo Motinos katedros.

ww

Dar vienas Pilypas is kanapiu. Tai ir dziaukites savo Miuncheno Rotuses egle,o Kaunas dziaugsis savaja. Jeigu jums reikia niekuo neypatingos egles,tokiu mieste yra ne viena ir ne dvi,galite eiti ten ir pasidziaugti,o dar geriau - pasipuoskite namie,tai ir eiti niekur nereikes. O del kainos,tai pasakysiu toki dalyka. Sutikome pernai Naujus Metus Paryziuje,tai prie Dievo Motinos katedros stovejo egle,kuri kainavo 40 tukst.euru,bet tokios baisios mums dar neteko matyti, su keliais zaislais ir pati egle nusiurusi. Stai jums ir paprastumas.

būsimiems eglutės kūrėjams

Šios dienos spaudoje nufotografuota įspūdingo grožio eglė, papuošta Miuncheno Rotušės aikštėje. Kukli, paprasta, bet kartu tokia neprasta, skendinti lempučių jūroje. Žmonės tikrai vertina tradicijas, nesivaiko rekordų, jiems nereikia kičo, blizgalų, rekordų, nereikia avangardo,rungtis tarp miestų. Kalėdinė dvasia ir slypi paprastume. Galbūt kuo mažiau įvairių brangių detalių, tuo priežiūra jos ir kaina yra ženkliai mažesnė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS