Vilniaus gatvės požeminėje perėjoje atsiras liftas? | kl.lt

VILNIAUS GATVĖS POŽEMINĖJE PERĖJOJE ATSIRAS LIFTAS?

Vilniaus gatvės požeminėje pėsčiųjų perėjoje miesto savivaldybė ketina įrengti liftą. Taip būtų patogiau Birštono gatvę kirsti neįgaliesiems.

Šiuo metu Vilniaus gatvės požeminėje perėjoje yra keli pandusai. Viename šone nuožulnumas įrengtas be jokių papildomų laiptelių ir turėklų. Dažnai juo vaikai tiesiog nučiuožia žemyn į perėją, kad išvengtų pėsčiųjų, lipančių laiptais.

Kitoje pusėje įrengta nuovaža, kurios viduryje yra ir laipteliai, tad tėvams su vežimėliu vežamais vaikais ja patogiau naudotis. Ties šiuo pandusu įrengti ir turėklai.

„Vilniaus gatvės požeminėje perėjoje yra svarstoma galimybė įrengti liftą. Artimiausiu metu planuojame pradėti rengti projektinius pasiūlymus ir techninį projektą, kurie bus derinami su Kultūros paveldo departamentu. Kaip liftas galėtų atrodyti ir kurioje vietoje turėtų būti įrengtas, paaiškės tik parengus projektą“, – „Kauno dienai“ teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Paveldosaugininkai buvo atkreipę dėmesį į tai, kad ties Vilniaus gatvės požemine perėja yra saugomas archeologinis sluoksnis, todėl prieš kasant lifto šachtą reikės atlikti archeologinius tyrimus.

„Kauno diena“ pasiteiravo, kodėl lifto įrengimo darbų neplanuota atlikti kartu su Vilniaus gatvės rekonstrukcija?

„Požeminė pėsčiųjų perėja yra atskiras statinys. Dėl šios priežasties kapitalinis remontas vyko tik pačioje Vilniaus gatvėje. Kokių technologinių sprendimų prireiks įrengiant liftą, paaiškės parengus projektą“, – nurodė A. Pakalniškis.

Kol kas apie konkrečias lifto įrengimo datas kalbėti per anksti. „Procedūros gali užtrukti dėl paveldosaugos reikalavimų“, – pažymėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Rekonstruota erdvė

Vilniaus gatvės požeminė pėsčiųjų perėja kapitališkai atnaujinta 2018 m. Tuo metu buvo sutvarkytos laiptų pakopos, įrengtas naujas apšvietimas.

Sutvarkius perėją pagrindiniu akcentu tapo Karolio Nekrošiaus meno kūrinys „Transition“. Tai urbanistinio dizaino pavyzdys, sukurtas parametrinio dizaino būdu, kai, naudojant kompiuterio algoritmus, sugeneruojamas dizainas. Dabar ant lubų pažymėta apie 20 išskirtinių miesto centro objektų su atstumais nuo perėjos.

Tuomet tvarkant šią Senamiesčio vietą apie lifto neįgaliesiems įrengimą nebuvo viešai kalbėta.

GALERIJA

  • Nepatogu: dabartiniais pandusais naudotis sudėtinga.
  • Vilniaus gatvės požeminėje perėjoje atsiras liftas?
Regimanto Žakšensko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

gerai

, kad ''liftas ? '' .......... o jei 2 gėjai įlips ten ''pasivažinėt'' pagal anekdotą apie futbolą ?

>>>>>vargšeliui ....<<<išsilavinusiam

Rašo ,,VARGŠELIS'' SAVO PAMOKYTOJUI-KOMENTATORIUI....Labai geros mintelės išdėstytos per YOU TUBE: KODĖL SOVIETINĖ MOKYKLA PAGAMINDAVO MAŽIAU KVAILIŲ....LABAI NORIU PASKAITYT JŪSŲ ,KAIP IŠSILAVINUSIO ŽMOGAUS TA TEMA KOMENTARĄ ....

...???

mano nuomone geriau itaisyti nuožulnu eskalatorių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS