Gimnazijos vadovė po skandalo su alkoholio kvapu: visi turi teisę klysti | kl.lt

GIMNAZIJOS VADOVĖ PO SKANDALO SU ALKOHOLIO KVAPU: VISI TURI TEISĘ KLYSTI

Po antradienio incidento Kauno rajono Babtų gimnazijoje mokykla ūžia. Pamokose trys dešimtokai pasirodė apsvaigę nuo alkoholio. Vienas elgėsi neadekvačiai, priešinosi pareigūnams.

Gimnazijos direktorė Renata Liagienė portalui kauno.diena.lt sakė, kad šiandien, ketvirtadienį, numatytas Vaiko gerovės komisijos posėdis, kuriame ir bus aptariama situacija bei sprendžiama, ką daryti toliau.

„Dar nespėjau sukontaktuoti su auklėtoja, nežinau, ar visų trijų vaikų tėvai bus. Šie vaikai tikrai yra mokykloje, tik nežinau, ar su tėvais bus“, – ketvirtadienį priešpiet portalui kauno.diena.lt teigė gimnazijos vadovė.

Kaip jaučiasi visa gimnazijos bendruomenė? „Sunku pasakyti… Bet mokytojai jaučia negaliu sakyti pyktį, gal labiau apmaudą… Mestas toks kaltinimas, kad niekas nieko nedaro… Jaučiasi, kad žmonės įsiaudrinę, bet manau, kad viskas nurims“, – kalbėjo R. Liagienė, turėdama omenyje vienos mamos žiniasklaidai išplatintą laišką.

Įsivaizduoju, kad vaikams ir taip jau yra bausmė nemaža grįžti į gimnaziją.

Komentuodama situaciją gimnazijoje ji tarstelėjo, kad nežinia, kiek yra vieną ar kitą pusę palaikančiųjų. Kokios šiuo atveju dar gali būti pusės?

„Taip, kalbos nėra, kad tai yra blogai. Niekas tų vaikų neteisina. Bet bendruomenę įžeidė, užgavo vieno žmogaus anoniminis laiškas, kad mokykloje taip nuolat vyksta ir dėl to niekas nieko nedaro, niekam nerūpi, vaikams nesaugu ir t.t. Ne pats šis įvykis. Atsitiko taip, kaip atsitiko. Įsivaizduoju, kad vaikams ir taip jau yra bausmė nemaža grįžti į gimnaziją. Socialinė darbuotoja vakar su jais kalbėjosi. Visi turi teisę klysti ir pasitaisyti“, – sakė R. Liagienė.

Pasiteiravome, koks galimas geriausias situacijos sprendimo būdas? „Nelabai noriu išsakyti išankstinę savo nuomonę, kad ji nebūtų traktuojama kaip poveikio darymas. Esu sakiusi, kad yra visokių kelių. Bet jeigu galvoji apie vaiką, apie tai, kad mūsų tikslas visgi ugdyti vaikus, o ne juos bausti, juk esame ne baudžiamoji institucija, o mokykla, esu linkusi duoti galimybę pasitaisyti. Nors vienas iš tų vaikų tų galimybių jau yra turėjęs. Ne tokio lygio, bet jau yra buvę ir pokalbių. Bus nuspręsta, ar pasekmės visiems bus vienodos, ar tam, kuris jau buvo pažeidęs taisykles, jau buvo rašęs pasiaiškinimų, bus atskiras sprendimas“, – aiškino direktorė.

J. Kalinsko/BNS nuotr.

Nustatytas net 1,61 prom. girtumas

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė portalui kauno.diena.lt nurodė, kad dėl šio įvykio Kauno raj. policijos komisariate vyksta aplinkybių patikslinimas.

Gruodžio 19 d. 11 val. pareigūnams buvo pranešta apie įtariama neblaivų moksleivį.

Pareigūnams pasirodžius mokykloje paaiškėjo apie dar du neblaivius mokinius. Visi jie – bendraamžiai, gimę 2007 m. Dviem iš jų nustatytas atitinkamai 0,26 ir 0,81 prom. girtumas. Šie paaugliai perduoti tėvams.

Trečiajam mokiniui nustatytas 1,61 prom. girtumas. Jis pristatytas į gydymo įstaigą. 

Pasipiktinusi mama

Gruodžio 19 d. portalą kauno.diena.lt pasiekė šioje gimnazijoje besimokančių mokinių mamos laiškas.

„Sveiki, esu dviejų vaikų, lankančių Kauno raj. Babtų gimnaziją, motina. Noriu išreikšti nuomonę, o, tiksliau, pasipiktinti mano vaikų lankoma mokykla.

Gruodžio 19-ąją įvyko ganėtinai pasibaisėtinas įvykis – gimnazijoje trys gimnazinės klasės mokiniai pamokų metu svaiginosi alkoholiu. Tokių atvejų būta ir anksčiau. Ugdymo įstaigos socialinė pedagogė iškvietė policijos pareigūnus bei greitąją medicinos pagalbą, kuri vieną iš „baliauninkų“ išsivežė į gydymo įstaigą. Pastarasis veikėjas bandė šokti per socialinės pedagogės kabineto langą, bandė išspirti jos duris, bet jam nepavyko.

Tokie dalykai ugdymo įstaigoje vykti negali. Šioje gimnazijoje nėra jokios kontrolės. Tie patys trys mokiniai yra pasižymėję ne vienu tokiu įvykiu.

Kiek pavyko išsiaiškinti, tai vienas jų įpūtė 0,39, kitas – 0,80, o trečiasis, kuris bandė bėgti, – 1,61 prom. Pirmieji du mokiniai buvo kaip niekur nieko paleisti, o trečiasis, įpūtęs daugiausiai, vyko į gydymo įstaigą.

Ar normalu, kad nepilnamečius asmenis, kurie viešose vietoje, o dar ypač – gimnazijoje, vartoja alkoholį, svaiginasi ir lyg niekur nieko yra paleidžiami? Ar neturėtų policija kontaktuoti su tėvais ir tokį vaiką perduoti tik jiems į rankas? Jokių baudų nieks neskyrė. Tai taip gaunasi, kad mokykloje per pamokas gali visi svaigintis alkoholiu ir būti nubausti? Manau taip neturėtų būti. Mokyklos atstovai, kolektyvas į tokias ir panašias situacijas žiūri pro pirštus, pasikalba su mokiniu apie orą ir viskas tuo baigiasi.

Tai tik vienas įvykis iš begalės, kurie vyksta šioje mokykloje. Aš norėčiau akcentuoti vaikų saugumą. Kai vyksta tokie dalykai, vaikų saugumui gresia pavojus. Jūs tik pagalvokite, kas nutiktų, jeigu alkoholis patektų į pradinukų skrandžius. Kas nutiktų, jeigu prisigėrę vaikai pradėtų lysti, priekabiauti prie mažesnių mokinių?

Tokie dalykai ugdymo įstaigoje vykti negali. Šioje gimnazijoje nėra jokios kontrolės. Tie patys trys mokiniai yra pasižymėję ne vienu tokiu įvykiu.

Ne vieną kartą vaikai, grįžę iš mokyklos, nebenorėjo daugiau į ją sugrįžti, nes jaučiasi nesaugiai. Tokių ar panašių istorijų papasakoja dažnai. Iš to galima spręsti, kad į visus įvykius yra numojama ranka. Mokytojai teigia, kad mokykla tiesiog bijo prarasti savo sudarytą įvaizdį. Jeigu daugiau pasidomėtumėte aprašytais įvykiais, nuomonė apie mokyklą, net neabejoju, nukristų į žemumas“, – portalui atsiųstame laiške piktinosi dviejų mokinių mama.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

NIJOLĖ

o gal jau ''basų mamų '' šutvė ateis protestuoti ?

Vladas

O mes prie caro Brežnevo per Tarybinių Moterų Dieną Kovo 8 tualete vai6inom merginas . Anykščių gamybos rašaliuku (vaisių vynelis , vaisiukas )

senas kavenskas

Be abejo ! ir kaip čia čia neprisiminsi mūsų premjerministerės - ,, leidau sau truputį per daug !'' :))) kokis puikus pasiaiškinimas !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS