Jaunasis Kauno konservatorius dėl stiklainio su eurų banknotais turės pasiaiškinti teisėsaugai | kl.lt

JAUNASIS KAUNO KONSERVATORIUS DĖL STIKLAINIO SU EURŲ BANKNOTAIS TURĖS PASIAIŠKINTI TEISĖSAUGAI

  • 188

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partiečio Ralfo Romeikos liapsusas su pinigų prikimštu stiklainiu gali atsirūgti. Tarybos posėdžio metu konservatorius bandė įteikti „dovaną“ merui, siekdamas „ateityje bendradarbiauti“. Informacija apie tokį akibrokštą  pasiekė teisėsaugininkus.

Pareigūnų prašoma įvertinti, ar indą su šūsnimi banknotų po 500 eurų atnešęs ir atviru tekstu apie bandymą papirkti kalbėjęs jaunuolis nepadarė nusikaltimo.

Antradienio rytą Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje vykęs paskutinis šią vasarą tarybos posėdis baigėsi kuriozu. Jauniausias Kauno miesto tarybos narys 21 metų R. Romeika pareiškė norintis „įteikti dovaną, kuri galbūt leis ateityje bendradarbiauti“. Po šių žodžių ant posėdžiui vadovavusio mero stalo jis padėjo stiklainį su pinigais. Šis tą pačią akimirką buvo sugrąžintas šeimininkui.

Liepos mėnesio Kauno tarybos posėdis

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pasak įvykio liudininkų, tokioje situacijoje nesunku įžvelgti galimo nusikaltimo požymių. Būtent tai turės patvirtinti arba paneigti teisėsaugos pareigūnai, įvertinę jaunojo konservatoriaus R. Romeikos poelgį. Už bandymą papirkti gresia baudžiamoji atsakomybė.

Kažkada, valdant konservatoriams, gal dvylika asmenų buvo išvesti iš šio pastato už tai, kad galimai „ėmė“, o dabar atsirado dar vienas iš tos pačios partijos, kuris pabandė „duoti“.

Pranešimas apie galimai padarytą baudžiamąjį nusižengimą perduotas Kauno apylinkės prokuratūrai. Prokurorai informavo pirminę medžiagą tolesniam nagrinėjimui persiuntę Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

„Nusprendžiau Visvaldui Matijošaičiui įteikti jo mėgstamiausią dovaną – stiklainį ne su uogiene, bet su pinigais“, – netrukus po įvykio apie savo poelgį asmeninėje feisbuko paskyroje prabilo pats R. Romeika.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pareigūnams teks aiškintis, kokią tiksliai pinigų sumą grynaisiais jaunasis konservatorius mėgino įbrukti miesto vadovui. Taip pat turės būti nustatyta šių lėšų kilmė. Užfiksuotose nuotraukose matyti 500 eurų nominalo kupiūros.

Klounų vieta – cirke. Pajacams miesto taryboje irgi nėra, ką veikti.

Pirmuosius žingsnius politikoje pradėjęs žengti 21 metų kaunietis savo pajamų deklaracijoje nurodo neturintis asmeninių santaupų, o Vyriausiajai rinkimų komisijai politikos mokslų studentas pateikęs duomenis, esą dirba administratoriumi vienoje automobilių serviso paslaugas teikiančioje įmonėje.

„Klounų vieta – cirke. Pajacams miesto taryboje irgi nėra, ką veikti. Nesu jam tėvas, todėl nepradėsiu mokyti žmoniško elgesio, bet tegul jaunuolis padaro rimtas išvadas, nes tokie neapgalvoti veiksmai gali rimtai atsirūgti. Kažkada, valdant konservatoriams, gal dvylika asmenų buvo išvesti iš šio pastato už tai, kad galimai „ėmė“, o dabar atsirado dar vienas iš tos pačios partijos, kuris pabandė „duoti“. Ne ten pataikė. To, kuris stiklainiuose vietoj grybų pinigus marinuodavo, čia jau seniai nelikę“, – kategoriškai pareiškė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Visvaldas Matijošaitis/Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Kol kas negavau jokios informacijos apie pradėtą tyrimą, tik iš jūsų sužinojau. Jei reikės, pasiaiškinsiu“, – teigė R. Romeika.

Konservatorius tikino, kad tai buvo meninė akcija, o pinigai – netikri, tiesiog atspausdinti ant popieriaus.

„Toks valdančiųjų sprendimas parodo jų norą susidoroti ir apriboti opozicijos galimybes reikšti savo nuomonę. Posėdžio metu opozicija teikė daug pasiūlymų, kad mūsų frakcija galėtų turėti atstovų įvairiose komisijose bei komitetuose, bet meras nusprendė viską atmesti. Todėl kaip meninę akciją nusprendžiau padovanoti stiklainį, šiek tiek replikuojant į V. Šiliausko situaciją ir kitus korupcinius savivaldybės dalykus“, – bandė aiškinti R. Romeika, neigęs ir priekaištus dėl viešų patyčių.

Ralfas Romeika/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (188)

Anonimas

Tas ralfas tai senai pasižymėjo kaip koncervų torpedinis šuo , jis visada dalyvauja visokiuose koncervatnykų provokacijose , ta vaflį ar ankčiau ar vėliau vistiek nukenksmins policija , gal dabar jam įkals kokį golą, (teistumą)

Garantuoju

,kad stiklainyje pinigai buvo butaforiniai. O vyrukas turi jumoro jausmą , be to visi žinom ką matjošaitis ir jo šeima veikia būdami valdžioj. Tą ir pademonstravo.

Clown

Saunuolis meras. Klounams vieta cirke. Paziuresim kokie kiausai teisesaugoj.. nors kiek jau matem ju nera
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS