Kas sutramdys Kauno gatvėmis važinėjantį dar vieną neblaivų mediką? | kl.lt

KAS SUTRAMDYS KAUNO GATVĖMIS VAŽINĖJANTĮ DAR VIENĄ NEBLAIVŲ MEDIKĄ?

  • 48

Kauno gatvėmis įkaušęs važinėja dar vienas medikas – širdies chirurgijos gydytojas Kęstutis Laurušonis, kurį internetas sieja su Alytaus apskrities S. Kudirkos ligonine, tačiau pastaruoju metu jis prisistato teisėsaugininkams jau kaip Kauno centre įsikūrusios UAB, prekiaujančios medicinos įranga bei reikmenimis, vadovas.

Iškalbinga puokštė

Šią savaitę 69-erių K. Laurušonis jau antrą kartą stojo prieš teismą už tai, kad vairavo automobilį, būdamas tokio girtumo, už kurį jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Ir tai įvyko vos už mėnesio, kai baigėsi jo atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės už tokį patį nusikaltimą terminas.

Maža to – jau teismui padarius K. Laurušoniui minėtą išlygą ir atleidus nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, jis ir vėl buvo sulaikytas neblaivus prie vairo, tačiau iki baudžiamosios atsakomybės tada nepripūtė, bet po pradėtos administracinės teisenos neteko teisės vairuoti transporto priemonės iki 2027 metų.

Nepaisant to, lapkričio pabaigoje K. Laurušonis vėl sulaikytas vairuojantis automobilį. Ir vėl girtas.

Šį kartą jis įkliuvo neblaivus prie „Mercedes-Benz“ vairo lapkričio 29-osios vidurdienį Islandijos plente, netoli „Megos“. Ir įpūtė tada į alkoholio matuoklį 1,80 prom., t. y. jam konstatuotas vidutinis girtumas. Ir tai, kaip jau užsiminta, atsitiko vos už mėnesio, kai baigė galioti jo dukters laidavimas, atleidžiant jį pernykštį pavasarį nuo baudžiamosios atsakomybės vieneriems metams, kad jis daugiau neblaivus nevairuos.

Teismų supuoklėse

Remiantis minėtu dukters laidavimu, buvo nutraukta K. Laurušoniui iškelta byla po to, kai 2022-ųjų sausio 8-osios vakarą – 20.40 val. jis Jonavos gatvėje neblaivus sukėlė eismo įvykį – apibraižė kitą automobilį ir nesustojęs nuvažiavo. Tačiau vėliau buvo sulaikytas „Akropolyje“ ir jam buvo konstatuotas beveik sunkus – 2,33 promilių girtumas.

Stojęs tada prieš Kauno apylinkės teismą, K. Laurušonis teisinosi esą nesuvaldė automobilio dėl to, kad sirguliavo ir kosėjo. O pasišalino iš įvykio vietos, nes turėjo skubėti į „Akropolį“ atsiimti kelionės bilietų, dėl ko paliko raštelį kliudyto automobilio savininkui ir ketino netrukus grįžti atgal. Bet nespėjo, nes buvo sulaikytas.

Kauno apylinkės teismas atleido tada K. Laurušonį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal dukters laidavimą vieneriems metams ir be užstato bei konfiskavo dalį automobilio „Chevrolet“, kurį jis vairavo neblaivus, vertės, nes šis buvo registruotas ne K. Laurušonio, o įmonės vardu.

Tiesa, šis sprendimas buvo apskųstas Kauno apygardos teismui. Tačiau šis kolegų nuosprendyje pakeitė tik tai, kad priteisė iš K. Laurušonio visą minėto automobilio vertę – 8 tūkst. eurų, o ne 5 tūkst., ką buvo padaręs žemesnės instancijos teismas.

Tačiau dėl minėto skundo K. Laurušonio atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės įsiteisėjo tik pernykštę spalio 28-ąją, t. y. tada, kai buvo paskelbtas ankstesnį nuosprendį revizavusio Kauno apygardos teismo sprendimas. Taigi, K. Laurušonis vėl įkliuvo neblaivus vos už mėnesio, kai baigė galioti jo dukters laidavimas, išgelbėjęs jį tada nuo baudžiamosios atsakomybės.

Pranešė pilietiški asmenys

Antradienį K. Laurušonis vėl stojo prieš Kauno apylinkės teismą už tai, kad lapkričio 29-osios vidurdienį vėl vairavo automobilį neblaivus. Ir šį kartą jis kaltino ne save, o aplinkybes. O šios šį kartą – dar kurioziškesnės.

Anot K. Laurušonio, tądien jis dirbo iš namų. Ir pas jį į svečius atvyko kolega, su kuriuo ne tik aptarė reikalus, bet ir pasivaišino alkoholiu.

Kolega išvyko, išsikvietęs pavėžėją. O, kai jam skubiai prireikė važiuoti į „Megą“, nes kažkas atsitiko mobiliajam telefonui, jam išsikviesti taksi nepavyko – esą visą laiką buvo užimta. Todėl jis surizikavo važiuoti automobiliu „Mercedes-Benz“, kuris registruotas jo vadovaujamos įmonės vardu.

Tačiau nuvykus ten, kur reikėjo, jis nežinojo reikalaujamo slaptažodžio, kuris buvo likęs kompiuteryje, todėl vėl teko grįžti į namus šio paimti.

Grįžęs atgal į „Mega“, K. Laurušonis buvo sulaikytas, nes apie tai, kad jis važinėja neblaivus, telefonu 112 jau buvo pranešę pilietiški asmenys.

Prašymai skyrėsi

Už naują akibrokštą prokurorė jau siūlė skirti K. Laurušoniui 7500 eurų baudą. Tačiau, kadangi jis kaltės neneigė, pritaikius sutrumpintą įrodymų tyrimą, ši bauda automatiškai sumažėjo iki 4 tūkst. Siūlė prokurorė atimti šiam piktybiniam vairuotojui su kvapu ir ketveriems metams atimti teisę vairuoti, nors, kaip jau užsiminta, tokia teisė iš jo jau atimta iki 2027 metų.

Siūlė prokurorė konfiskuoti ir įmonės vardu registruotą „Mercedes-Benz“, kuriuo girtas važinėjo K. Laurušonis. Panašu, kad toks sprendimas priimtas dėl to, jog teisiamasis pateikė dokumentus, kad šio 2012 metų gamybos automobilio vertė – 0,29 centai, turėdamas galvoje jo likutinę vertę.

Siūlė prokurorė ir įpareigoti K. Laurušonį gydytis nuo alkoholizmo bei nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

K. Laurušonio advokatė dėl pasiūlytos baudos neprieštaravo, tačiau prašė leisti ją sumokėti per pusmetį. Be to, siūlė atimti jos ginamajam teisę vairuoti tik vieneriems metams.

Pats K. Laurušonis iš esmės dėl jam siūlomos bausmės neprieštaravo, bet prašė nekonfiskuoti įmonės mersedeso, nes nežino, kaip reikės tai paaiškinti darbuotojams.

Teismas savo sprendimą skelbs jau kitais metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (48)

Valdas

Visi pries istatyma lygus statybininkas, medikas ar seimunas

Ivtps

Dar nezinote kiek yra ir kitu profesiju znoniu susidurusiu su tokiais sunkumais tik neikliuvusiu.Tai yra zmoniu pervargimas nuo per dideliu kruviu darbe.Dabartinis greitas gyvenimas ne visiems pakeliamas.Gyvenime supratau "Neteisk,nes busi pats teisiamas" Aisku nuo sunkumo priklauso.Reikia jeigu galima duoti zmogui pasitaisyti,su tam tikromis salygomis.O namo gryzti galima ir su kitomis transporto priemonemis,arba taksi tegul parvairuoja,kitas zmogus.Reikia daug apie save pagalvoti,ir kitus eismo dalyvius Zmogus dabar dar daugiau nervuojasi del darbo,ir ateities.

Jokių laidavimų

Negali būti nusiimant teistumą. Vienodos sąlygos visiems turi būti- jei priklauso už tą prasižengimą teistumas, vadinadi teistumas. O taip visokie valdininkai, pareigūnai pabėga nuo baudžiamos atsakomybės. Sovietinis reliktas čia tie laidavimai, saviems valdininkams sugalvoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS