Kaune siaučia automobilių dalių vagys: nusitaikė į „Porsche“ žibintus | kl.lt

KAUNE SIAUČIA AUTOMOBILIŲ DALIŲ VAGYS: NUSITAIKĖ Į „PORSCHE“ ŽIBINTUS

„Porsche“ automobilių savininkai praneša, kad Kaune įsisuko vagys, kurie savinasi šios markės automobilių žibintus. Kauno policija pastebi, kad vagių taikiniais tampa ir kiti automobiliai.

Įžvelgė bumą

„Kauno dienos“ skaitytoja pasidalijo informacija, kad pastarosiomis dienomis suaktyvėjo automobilių žibintų vagys. Pasak moters, pastaruoju metu vis pasigirsta, kad įvairiose Kauno vietose ilgapirščiai išima „Porsche“ automobilių žibintus ir staigiai pasišalina iš įvykio vietos.

„Kaune siaučia automobilių dalių vagys. Gal tada policija atidžiau žiūrės į savo darbą. Situacija tokia, kad nuo šeštadienio vagiami „Porsche Cayenee“ žibintai“, – nurodė kaunietė ir pridėjo nuorodą į skelbimą, kuriame rašoma, kad buvo pavogti žibintai iš Dujotiekio gatvės kiemo.

Moteris teigė, kad vagys apšvarino ir jos „Porsche“, stovėjusį J.Basanavičiaus gatvėje. Dar vieną „Porsche“ automobilį, stovintį jau be žibintų, vairuotoja tikino mačiusi ir Radvilėnų plente, tad, pasak kaunietės, tikėtina, kad nukentėjusių asmenų Kaune yra dar daugiau.

„Atvykusi policija mums pasakė, kad tą naktį buvome jau antri, kuriuos taip apvogė. Norime įspėti miestiečius, kad saugotų savo turtą, nes yra gan absurdiška, kai per naktį sulaukiami keli pranešimai iš Žaliakalnio, Dainavos ir kitų vietų būtent apie „Porsche“ automobilių žibintų vagystes“, – pridūrė nukentėjusioji.

Skaičiuoja nuostolius

Skelbimo nuorodoje, kuria pasidalijo skaitytoja, nurodoma, kad žibintų vertė – 500 eurų. Savininkas taip ieško vagių ir pasiryžęs atpirkti lempas arba tikisi rasti naujas. Tačiau kiti skaičiuoja didesnius nuostolius, nes ir automobiliai naujesni.

Štai į redakciją dėl vagysčių parašiusi kaunietė teigė, kad jai padaryta žala viršys 1,5 tūkst. eurų. Išlaidos gali augti, priklausomai, kaip greitai automobilis bus sutvarkytas. Gali tekti laikinai pasirūpinti kitu transportu ir tam papildomai leisti pinigus.

Moteris „Kauno dienai“ pasakojo, kad jos automobilis stovėjo apšviestame daugiabučio namo kieme, bet vagių tai neatbaidė. Jie žaibiškai išėmė žibintus.

Nuo metų pradžios Kauno apskrityje užfiksuota vienuolika "Porsche" automobilių žibintų vagysčių.

„Vagia naktimis. Mus apvogė apie 4 val. nakties, nes tiek mes, tiek kaimynai 3 val. nakties nemiegojo ir viskas dar buvo vietoje. Automobilis stovėjo po langais apšviestame kieme. Lempos išsiima labai nesudėtingai, policijos duomenimis, užtrunkama apie 10 sekundžių. Kadangi jos išsiima gražiai, daugiau kitų detalių nedrasko. Tikrai reikia žmones įspėti, kad saugotųsi“, – kalbėjo vairuotoja. Ji pridūrė, kad pirštų antspaudų nebuvo, tad ji nelabai tikisi, kad policija suras vagis.

Vagysčių tendencijos

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovai nurodė, kad nuo šių metų pradžios Kauno apskrityje užfiksuota vienuolika „Porsche“ automobilių žibintų vagysčių. Tačiau, pasak pareigūnų, šios markės automobilių žibintai vagiami rečiau. Paprastai vyrauja kitų markių transporto priemonės.

„Tendencijos, kad būtent šie automobiliai apvagiami dažniau, neįžvelgiame. Labiausiai vyrauja su „Volvo“, „Audi“ ir „BMW“ markių automobiliais ar jų dalimis susijusios vagystės. Pareigūnų teigimu, vagysčių suaktyvėjimas susijęs su vienų ar kitų markių automobiliais, kartais gali būti visiškas atsitiktinumas“, – pažymėjo Kauno policijos pareigūnai.

Kauno VPK duomenimis, įprastai dėl „Porsche“ žibintų vagystės įvardijama 2–5 tūkst. eurų žala.

„Dėl saugumo automobilį rekomenduojame laikyti saugomoje aikštelėje, uždaroje teritorijoje arba garaže, tamsiu paros metu palikti automobilį vaizdo kamerų fiksuojamoje vietoje, įrengti patikimas saugos sistemas, pasirūpinti draudimu“, – kaip apsaugoti savo turtą, rekomendavo pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pilietis

Nepergyvenk, issimokes paskola už butą - gyvens name. O gal ir tas Porsche išsimokėtinai...

Juras

gal kartais taip kovoja su blogieciais kurie uzstato zmonem praeima salygatviu ,kaip pvz Ukmerges 10 -prie trecios laiptines , o gal ir ne kas zino gal vagys valgyt neturi o dirbti nenori reikia skubiai keisti BK nuo 10 met uz masinos apvagima ,manyciau

Anonimas

gyvena bute bet vaziuoja su porsche)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS