Kaunietis bendrovės direktorius kaltinamas nuslėpęs 39 tūkst. eurų pelno mokesčio | kl.lt

KAUNIETIS BENDROVĖS DIREKTORIUS KALTINAMAS NUSLĖPĘS 39 TŪKST. EURŲ PELNO MOKESČIO

  • 7

Kauno apygardos teismui perduota nagrinėti byla, kurioje 40-metis bendrovės direktorius kaltinamas per beveik trejus metus nesumokėjęs daugiau kaip 39 tūkst. eurų pelno mokesčio ir neapskaitęs beveik 135 tūkst. eurų įmonės lėšų.

Kaip antradienį nurodė Generalinė prokuratūra, surašytas kaltinamasis aktas ir teismui perduota baudžiamoji byla dėl apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo ir turto pasisavinimo.

Bylos duomenimis, anksčiau neteistas Kauno rajono gyventojas, eidamas uždarosios akcinės bendrovės direktoriaus pareigas, nuo 2020 metų rugpjūčio iki 2023 metų balandžio galimai tyčia organizavo apgaulingą bendrovės finansinės apskaitos tvarkymą.

Siekdamas išvengti pridėtinės vertės ir pelno mokesčių, kurių suma viršija 400 bazinių socialinių išmokų, neteisingus duomenis jis perdavė bendrovės buhalterei, o ši, nieko neįtardama, duomenis pateikė Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Taip bendrovės direktorius už minėtą laikotarpį iš viso galimai nesumokėjo daugiau kaip 39 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Vyras taip pat galimai neapskaitė bendrovei priklausiusių beveik 135 tūkst. eurų ir, sudarydamas rangos sutartis su fiziniais asmenimis, pagal jas gautas pinigines lėšas galimai pasisavino.

Už tai bendrovės direktoriui pareikšti kaltinimai dėl jo žinioje buvusio labai didelės vertės bendrovės turto pasisavinimo.

Asmuo pripažino savo kaltę tik dėl galimo apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo bei neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo.

Už šias nusikalstamas veikas numatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų. Už labai didelės vertės svetimo turto pasisavinimą numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šioje baudžiamojoje byloje Kauno apskrities Valstybinė mokesčių inspekcija dėl žalos valstybės biudžetui atlyginimo yra pateikusi daugiau nei 39 tūkst. eurų sumos civilinį ieškinį.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ai

lansbirkio draugelis 30 lemu nukarosino...

Dar

ar jis šituos daiktus už mūsų pinigus grąžino ar tiesiog išsinešė su savimi“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė A. Tapinas.

Pro kur oras \\\\\.../////

Vogti mažiau milijono PAVOJINGA,pasodis ir ištrimiruos su visom dūdom koks kvailas vagis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS