Kaunietis bus teisiamas dėl moters terorizavimo: persekiojo, rinko informaciją, laužėsi į namus | kl.lt

KAUNIETIS BUS TEISIAMAS DĖL MOTERS TERORIZAVIMO: PERSEKIOJO, RINKO INFORMACIJĄ, LAUŽĖSI Į NAMUS

  • 2

Kauno apylinkės teismas nagrinės bylą, kurioje kaunietis kaltinamas sistemingu persekiojimu, neteisėtu informacijos rinkimu bei smurtu prieš nukentėjusiąją, antradienį pranešė teismas.

Vyras G. U. kaltinamas neteisėtu specialios technikos, skirtos sekti bei rinkti duomenis apie žmogų, įrengimu bei panaudojimu.

„Manoma, jog kaltinamasis nukentėjusiosios automobilyje įrengė GPS įrangą su pasiklausymo funkcija ir tokiu būdu neteisėtai rinko informaciją apie privatų gyvenimą“, – nurodo teismas.

Kaunietis taip pat kaltinamas sistemingu persekiojimui ir nukentėjusios moters bauginimu.

Pranešime nurodoma, jog persekiojant nukentėjusiąją, vyras buvo apribojęs šios patekimą į namus, užblokavęs namų duris. Nukentėjusiajai nematant, jis iš automobilio galimai išėmė akumuliatorių, o po poros dienų – numontavo ir galinį automobilio ratą, tokiu būdu apribodamas moters judėjimą.

Be to, vyras galimai pažeidė jam paskirtą įpareigojimą gyventi skyriumi ir nesiartinti prie nukentėjusiosios gyvenamosios vietos.

Bylos duomenimis, kaltinamasis buvo atvykęs prie nukentėjusiosios namų, galimai nupjovė vartų spyną ir prie namo įrengtų vaizdo filmavimo kamerų laidus bei bandė patekti į nukentėjusiosios gyvenamąjį namą.

Vyrui pareikšti kaltinimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nesunkaus sveikatos sutrikdymo, dėl neteisėto informacijos apie privatų asmenį rinkimo bei dėl neteisėto žmogaus persekiojimo.

Baudžiamasis kodeksas griežčiausią bausmę iš pateiktų kaltinimų numato už neteisėtą informacijos rinkimą – už tai gali būti skiriami viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštu, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nemanau kad musu igalus

Teismas, galetu nubausti tokius banditus.pagal statistika,ima juokas..

Anonimas

va jai jis prisijungtu prie geju, nu prie tos visos gaujos, tai vietoj kaltinimu taptu tautos didvyriu, gelbetoju ir panasiai, lietuvos prezidentas jam medaly duotu o ir kiti pasaulio lyderiai neatsiliktu, greiciause......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS