Kauno rajono gyventojas jaunuolius surakino antrankiais, uždėjo karutį ir grasino užpjudyti šunimis | kl.lt

KAUNO RAJONO GYVENTOJAS JAUNUOLIUS SURAKINO ANTRANKIAIS, UŽDĖJO KARUTĮ IR GRASINO UŽPJUDYTI ŠUNIMIS

  • 5

Kauno apylinkės teisme pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje Kauno rajono gyventojas L. M. kaltinamas dėl neteisėto laisvės atėmimo, kuomet grasino dviem jaunuoliams, surakino juos antrankiais, uždėjo ant jų karutį.

Kaip antradienį pranešė teismas, L. M. įtariamas nusikaltęs pernai rugsėjo 24-ąją, apie 2 val. nakties, Kauno rajone.

Būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir rankoje laikydamas virtuvinį mėsos kirtiklį, jį demonstravo ir pridėjo dviem jaunuoliams prie kaklų, reikalavo atiduoti savo mobiliuosius telefonus, grasino užpjudyti šunimis, liepė gultis ant kelio.

Nukentėjusiesiems vykdant visus reikalavimas, L. M. galimai tęsė savo nusikalstamą veiką, liepė jiems atsistoti ir eiti į jo gyvenamojo namo kiemą, ten vėl gultis ant žemės, o įvykdžius reikalavimus, pagrasino ir juos tarpusavyje surakino antrankiais. Vėliau ant nukentėjusiųjų nugarų kaltinamasis galimai uždėjo karutį ir spyrė abiem nukentėjusiems, taip sukeliant jiems nežymų sveikatos sutrikdymą.

Antradienį vykusio teisiamojo posėdžio metu apklaustas kaltinamasis savo kaltę pripažino ir teigė, jog gailisi. Jis aiškino, kad netoli jo namų ėję vaikinai jam sukėlė įtarimą, nes buvo purvinai apsirengę ir nešėsi kuprines, todėl jam kilo įtarimas, kad tai gali būti vagys.

Jis taip pat paaiškino, kad surakintiems asmenims gulint jo kieme, jis namuose gėrė kavą. Kaltinamasis teigė, jog mėsos kirtiklį galimai naudojo norėdamas įbauginti, o grasinimus sakė apimtas emocijų, tačiau paaiškinti, kodėl ant nukentėjusiųjų buvo užkeltas karutis – negalėjo.

Teisiamojo posėdžio metu taip pat buvo apklausti nukentėjusieji, jie patvirtino kaltinime išdėstytas aplinkybes ir pateikė civilinius ieškinius neturtinės žalos atlyginimui. Kitas šios bylos teisiamasis posėdis vyks penktadienį.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už neteisėtą laisvės atėmimą gali būti baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

As to va

Pamatytum tu ta kaimo girtuokleli ki Taip kalbetum visi prie kompiuterio kieti

Nu

Bešališko teisėjo vietoje galima duoti už tai kokius 2 metus. Tik jį gali tepti ir terpylos kaip ir pats kaltinamasis.

Va

todėl jaunimui ir reikia tarnauti kariuomenėje, nes dviese negali pastatyti į vietą seno kaimo girtuoklėlio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS