Nuteista 30-metė kaunietė: iš darbovietės kasos ėmė pinigus už neva pirkėjų grąžinamas prekes | kl.lt

NUTEISTA 30-METĖ KAUNIETĖ: IŠ DARBOVIETĖS KASOS ĖMĖ PINIGUS UŽ NEVA PIRKĖJŲ GRĄŽINAMAS PREKES

  • 3

Už jai patikėto turto pasisavinimą, 30 metų Kauno rajono gyventojai V. K. teismas skyrė 1700 eurų baudą. Taip pat iš moters priteista beveik 7500 eurų turtinė žala.

V. K. nuteista už tai, kad dirbdama parduotuvėje pardavėja (Kauno rajone), būdama materialiai atsakinga už jai patikėtą turtą, laikotarpyje nuo 2021 m. balandžio 12 d. iki 2021 m. rugsėjo 5 d., darbo metu vidinėje sistemoje atlikdama realybės neatitinkančią prekių grąžinimo operaciją, melagingai patvirtino, kad parduotuvėje apsipirkusiems asmenims grąžino įvairias pinigų sumas, kurias iš parduotuvės kasos pasiėmė sau, tokiu būdu pasisavindama įmonei priklausantį turtą – 7488,93 eurus.

V. K. savo kaltę pripažino, teismui paaiškino, jog parduotuvės kasoje būdavo trūkumai – 20, 30, 200 eurų, galimai dėl to, kad kasininkė padavė pirkėjui per daug pinigų. Tada darydavo fiktyvų grąžinimą ir balansas išsilygindavo. Kasininkė apie tai žinodavo. Iš pertekliaus kasoje buvo dengiamas loterijos bilietų trūkumas. Turėjo finansinių sunkumų, todėl pradėjo piktnaudžiauti fiktyviais prekių grąžinimais.

Parduotuvių apsaugos vadovas patvirtino, kad parduotuvės direktorė pastebėjo, kad yra gaunamos prekės nedideliais kiekiais, jos yra užpajamuotos, tačiau parduotuvė tokiais kiekiais prekių negauna, dėl ko kilo įtarimų, kad prekės buvo vagiamos. Iš vaizdo įrašų ir pastebėjo, kad kasininkė V. K. daro fiktyvius prekių grąžinimus, nesant šalia pirkėjo ir prekių. Po to kažkuriuo darbo metu V. K. paimdavo pinigus iš kasos ir juos pasisavindavo. Taip pat pastebėjo, kad V. K. renka kasos kvitus, kurie turėjo būti atiduoti pirkėjui, ir vakare daro fiktyvius prekių grąžinimus nesant pirkėjo ir prekių. Taip pat pastebėjo, kad ji nuskenuoja prekes, tačiau neįdeda pinigų į kasą, o prekes vėliau išneša į automobilių stovėjimo aikštelę ir perduoda vyrui.

Skiriant bausmę V. K., teismas atsižvelgė į tai, kad ji padarė vieną nesunkų tyčinį nusikaltimą, neteista, administracine tvarka nebausta, nedirba.

„Atsižvelgiant į nurodytų aplinkybių visumą, siekiant įgyvendinti bausmės paskirtį, įvertinant tai, kad bausmės tikslai yra ne tik nubausti nusikalstamą veiką padariusį asmenį, atimti ir apriboti galimybę daryti naujas nusikalstamas veikas, bet ir paveikti jį, kad atlikęs bausmę laikytųsi įstatymų ir vėl nenusikalstų, užtikrinant teisingumo principo įgyvendinimą,“ – skirdamas bausmę motyvavo teismas.

V. K. skirta galutinė 1700 eurų bauda, ją sumokant per 1 metų laikotarpį.

Civilinis ieškinys tenkintas visiškai, iš V. K. priteisiant 7488,93 eurų turtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jonas

Nuotrauką reikėjo įdėti tos pardavėjos.Pažintu visi .

kur masiulis?

tuo tarpu kur masiulis

....

Lietuvoje griežčiausios bausmės už verslui padaryta nusikaltimą..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS