Prie namo Žemuosiuose Šančiuose rado negyvą stirną: gyventojai baiminasi dėl saugumo | kl.lt

PRIE NAMO ŽEMUOSIUOSE ŠANČIUOSE RADO NEGYVĄ STIRNĄ: GYVENTOJAI BAIMINASI DĖL SAUGUMO

  • 17

Prie savo namo, Žemuosiuose Šančiuose,  kaunietis Marius pasakojo išvydęs šiurpų vaizdą – ant žemės gulėjo negyva stirna, o aplink buvo matyti gausybė automobilio nuolaužų. Deja, gyvūną mirtinai sužalojusio vairuotojo įvykio vietoje neliko nė kvapo.

„Matosi ant asfalto stabdymo žymės, kad buvo sustota ir nuvažiuota. Greičiausiai išbėgo gyvūnas, nes čia labai dideliu greičiu, kai sutvarkė kelią visi pradėjo važinėti“, – kalbėjo šiurpaus įvykio liudininku tapęs Marius.

Partrenkta stirna nelaimės vietoje pragulėjo ne vieną dieną, nors kaunietis sakė ne kartą skambinęs specialiosioms tarnyboms ir pranešęs apie tai, kas nutiko. Gyvūno niekas nepaėmė dėl to, kad Kaune pasikeitė įmonė besirūpinanti beglobiais ir negyvais gyvūnais, skelbia LNK žinios.

Žemuosiuose Šančiuose esanti Švenčionių gatvė, vadinama „uošvienės liežuviu“, kur ir įvyko pastaroji nelaimė, išlyginus duobes tapo tikrų tikriausia kelių erelių lenktynių trasa. Kovą, viduryje dienos čia užfiksuoti net du greičio rekordai, mašinos skriejo 197 km/val. greičiu. 

Per pusmetį mes čia pamatėm tiek daug įvykių su tais lakstymais, kai matai kaip kaimynas išvažinėja ir kas nors parskrenda dideliu greičiu, vos neįvyksta avarija, tikrai pavojinga šita vieta.

Aplinkiniai gyventojai baiminasi ne tik dėl dažnai šioje lokacijoje prabėgančių laukinių gyvūnų gyvybių, bet ir dėl šeimų, auginančių mažus vaikus, saugumo. Mat, nė viename gatvės gale nėra jokių įspėjamųjų kelio ženklų, ribojančių greitį.

„Per pusmetį mes čia pamatėm tiek daug įvykių su tais lakstymais, kai matai kaip kaimynas išvažinėja ir kas nors parskrenda dideliu greičiu, vos neįvyksta avarija, tikrai pavojinga šita vieta“, – akcentavo kaunietis Marius.

Tačiau Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius pabrėžė, jog ši gatvė yra miesto teritorijoje, todėl žmonės turi suprasti, kad mieste leidžiamas greitis visur yra tas pats.

„Toje atkarpoje greitis yra 50, mažinti greitį iki 30 mes sukurtume diskomfortą kitiems eismo dalyviams, kurie tų ženklų žiūrėtų ir jais vadovautųsi. Artimiausiu metu mes nusprendėme įrengti įspėjamąjį ženklą atsargiai laukiniai gyvūnai“, – žadėjo Kauno miesto savivaldybės atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Anonimas

Galvojau, rusai nušovė...

Vilius

Savanoriu prospekte bei kitose miesto vietose irgi pasirodo laukiniu gyvunu. Idomu ar visa miesta zenklais apstatys ?

...

Krabostane net ir stirnoms gyvenimo nėr.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS