Duobių spąstuose: šiemet savivaldybė atlygino žalą septyniems, pernai – dešimčiai vairuotojų | kl.lt

DUOBIŲ SPĄSTUOSE: ŠIEMET SAVIVALDYBĖ ATLYGINO ŽALĄ SEPTYNIEMS, PERNAI – DEŠIMČIAI VAIRUOTOJŲ

Avarijos eismo dalyvių tyko ne tik dėl pėsčiųjų, vairuotojų neatsargumo, įgūdžių trūkumo. Kelio dangos būklė, įvairios kliūtys taip pat žada nemalonumus ir nelaimes.

Nemažai vairuotojų yra pasidaliję savo patirtimi, kai negalėdami išvengti duobės, į ją įvažiavo ir liko su apgadinta transporto priemone.

„Raudondvario plente šulinys ties „Plaunu pats“. Įlėkiau į atvirą, uždėjau dangtį, bet nežinia, ar nuo vibraciju vėl neprasivers. Gal kas esate iš tokios situacijos bandę išsireikalauti žalos iš valstybės? Įspėjamų ženklų nebuvo, įvykis užregistruotas policijoje. Įdomu, kur kreiptis“, – šią savaitę kitų vairuotojų patarimo feisbuko grupėje „Kur stovi policija Kaune“ prašė vienas vyras.

„Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Prieš dvi savaites prilyta duobė, plytėjusi Pramonės pr. prieš posūkį į Chemijos g., pareikalavo nemenkų išlaidų ir sugaišino laiko ne vienam vairuotojui.

Į aikštelę prie degalinės su čia pat apgadintomis transporto priemonėmis užsuko keli žmonės. Pradurtos priekinės, galinės padangos. 

„Tai ten jau visi metai kaip minų laukas, o dar kai šlapia, nesimato tų kraterių“, – aiškino vienas komentatorius. „Dar jos neužtaisė... Ten naktį nerealu važiuot“, – rašė kitas.

Ne vienam vairuotojui ši duobė jau buvo seniai žinoma, tačiau portalo kauno.diena.lt kalbintam Kęstučiui net ir žinojimas apie šią kliūtį nepadėjo išvengti nemalonių pasekmių.

„Ši duobė – ne naujiena. Bet buvo daug lietaus, vanduo ją pripildė ir jos absoliučiai nesimato. Žinantys ją, bando išvengti, bet kai kitoje juostoje važiuoja vilkikas, nebeturi, kur dėtis“, – pasakojo Kauno rajono gyventojas.

Dėl netvarkingo kelio patirtos žalos atlyginimo galima kreiptis į kelio savininką, šiuo atveju – Kauno miesto savivaldybę. Tik prieš tai apie įvykį turi būti informuojama policija. Dėl nelaimės kaltu gali būti pripažintas pats vairuotojas, jeigu nustatoma, kad incidento jis galėjo išvengti.

Kęstutis tuomet teigė planuojantis prašyti atlyginti žalą dėl plyšusios padangos, sugadintas ratlankio. „Greičiausiai bus kažkas negerai ir su važiuokle: šakė bus įlinkus ar dar kažkas, nes kreivai važiuoja. Servise pakėlus, bus aišku, kas yra“, – sakė tada pašnekovas.

Kur kreiptis?

Kauno miesto savivaldybė yra pateikusi išsamią instrukciją. Transporto priemonės savininkas savivaldybei turi pateikti prašymą atlyginti žalą, policijos nutarimą ir eismo įvykio vietos schemą, automobilio registracijos liudijimo, techninės apžiūros vertinimo kortelės, civilinės atsakomybės privalomojo draudimo dokumentų kopijas ir kt., o taip pat transporto priemonės remonto paslaugų (išklotinė) ir pirkinių dėl patirtos žalos sąskaitas faktūras bei apmokėjimo kvitus, žalos įvertinimo eksperto išvadas ir kt.

Praėjusiais metais svarstyti 24 prašymai, iš kurių dešimčiai buvo atlyginta žala. Iš viso – 2366 eurai.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis portalui kauno.diena.lt teigė, kad šiais metais „buvo svarstyta 17 prašymų dėl  žalos atlyginimo, iš kurių septyni buvo tenkinti“. Šiems septyniems vairuotojams išmokėti 1388 eurai. Vadinasi, vidutiniškai kiekvienam po 200 eurų.

„Praėjusiais metais svarstyti 24 prašymai, iš kurių dešimčiai buvo atlyginta žala. Iš viso – 2366 eurai. Visi prašymai dėl žalos atlyginimo fiksuoti skirtingose Kauno vietose“, – informavo A. Pakalniškis.

Prašymų dėl incidentų, nutikusių minėtuose Raudondvario pl. ir Chemijos g., savivaldybė, jos atstovų teigimu, dar nėra sulaukę. 

GALERIJA

  • Duobių spąstuose: šiemet savivaldybė atlygino žalą septyniems, pernai – dešimčiai vairuotojų
  • Duobių spąstuose: šiemet savivaldybė atlygino žalą septyniems, pernai – dešimčiai vairuotojų
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vištos walmora \\\\\.../////

Kas už tai,kad Kauno m.meru būtų paskirtas A.Kupčinskas,spaudžiam ŽALIĄ.

Koziol \\\\\.../////

Bus ką veikti kupčianskui,jei "IŠRINKS",duobes veisti.

0

vadinasi padėtis blogėja, dar tik pusė metų praėjo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS