Karantinas padėjo juvelyrui išvengti naujos bylos, bet tai pražudė jo sugyventinę | kl.lt

KARANTINAS PADĖJO JUVELYRUI IŠVENGTI NAUJOS BYLOS, BET TAI PRAŽUDĖ JO SUGYVENTINĘ

  • 12

Šalyje paskelbtas karantinas diktuoja sąlygas ir ikiteisminius tyrimus pradėjusiems teisėsaugininkams. Vieną tokią bylą dėl turto pasisavinimo Kauno prokurorams po mėnesio teko nutraukti, nes per tą laiką nebuvo galimybės pabendrauti su galimu įtariamuoju. Belaukiant tokios progos gauta žinia, kad jis mirė.

Nuostoliai – penkiaženkliai

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pirmąją šalyje paskelbto karantino dieną.

Nukentėjusiomis buvo pripažintos dvi moterys, dar vasario ir kovo pradžioje užsisakiusios paslaugas pas prekybos miestelyje "Urmas" Vakarinėje galerijoje dirbusį juvelyrą.

Viena iš jų užsisakė pas jį vestuvinius žiedus. Kita – juos išgraviruoti. Pirmosios nuostoliai siekia apie 450 eurų. Jau nekalbant apie žalą sveikatai. Kitos – apie 550 eurų.

Išvadino siaubūne

Pirmoji, palikusi minėtam juvelyrui beveik 21 g 585 prabos aukso (auksinę grandinėlę su pakabuku, keturis žiedus ir tris dantis), tikėjosi turėti vestuvinius žiedus jau po dviejų dienų. Tačiau, atvykus nurodytu laiku, juvelyras teisinosi, kad blogai jautėsi, todėl nespėjo ištesėti savo pažado. Ir tikino, kad po savaitės žiedai jau bus. Bet, atvykus naujai sutartu laiku, šypsojosi, kad ir vėl nespėjo. Tačiau dievagojosi, kad rytoj žiedai jau tikrai bus. Atvykus nurodytu laiku, buvo pagamintas tik vienas žiedas. O po pusvalandžio, kaip liepta, vėl atėjus, antrasis buvo kažkoks kampuotas ir ne tokios spalvos kaip pirmas. Tačiau juvelyras ir vėl ramino, kad kai viską sutvarkys, abu žiedai bus vienodi.

Daugiau sužadėtiniai jų nematė, nes, atvykus kitą kartą, žiedai esą dar buvo prabuojami. Galiausiai, pareiškus melagiui, kad nereikia jokios prabos, ir paprašius atiduoti žiedus arba pinigus, nes bus kreiptasi į policiją, jis pranešė, kad važiuoja paimti žiedų. Tačiau jų taip ir neatvežė. Maža to – dar parašė SMS, kurioje išvadino nuotaką siaubūne. Ši galiausiai kreipėsi į policiją, kai, dar kartą nuvykusi į juvelyro darbo vietą, jo ten nerado.

Kaltu dėl šio nusikaltimo jį galėjo pripažinti tik teismas, o dėl šalyje paskelbto karantino jam net nespėta pareikšti įtarimo.

Dangstėsi valstybine švente

Kita nukentėjusioji taip pat buvo patikėjusi šio juvelyro pažadu, kad jos vestuviniai žiedai bus išgraviruoti per dvi dienas. Tačiau, atvykus nurodytu laiku, šie esą dar nebuvo atvežti.

Situacijai pasikartojus ir po dviejų dienų, juvelyras jau žadėjo, kad kai tik sulauks žiedų, pats juos atveš užsakovei į namus. Tačiau jo nesulaukusi moteris pati pradėjo melagiui skambinti. Šis nurodytu telefonu neatsiliepė. Vėliau perskambino iš kito ir teigė, kad atveš žiedus po darbo.

Deja, neatvežė ir jau neatsiliepė nė vienu telefonu. Kitą dieną perskambino ir teisinosi negalėjęs atvykti dėl asmeninių priežasčių. Be to, teigė važiuojantis švęsti Kovo 11-osios į Vilnių, todėl atveš žiedus užsakovei tik kitą dieną. Deja, ir vėl pažado neištesėjo. O apgautajai nuvykus į melagio darbo vietą, ši buvo tuščia.

Šaukštai po pietų

Nors abi nukentėjusiosios galiausiai kreipėsi į policiją, šiomis dienomis jos turėjo būti informuotos, kad ikiteisminis tyrimas dėl jų turto pasisavinimo nutrauktas dėl galimo įtariamojo, kuriam dar nebuvo 44-erių, mirties. Kaltu dėl šio nusikaltimo jį galėjo pripažinti tik teismas, o dėl šalyje paskelbto karantino jam net nespėta pareikšti įtarimo.

Anot teisėsaugininkų, nukentėjusiosios galėjo išvengti tokios situacijos, jeigu būtų iš anksto pasidomėjusios atsiliepimais apie minėtą juvelyrą, anksčiau dirbusį ir Kauno senamiestyje, ir miesto centre. Bent internete. Jau nekalbant, kad apie jam iškeltas bylas dėl panašių istorijų ne kartą rašė ir "Kauno diena". Ir apie tai, kad jis viename teismo procese teisinosi, esą priimdavęs užsakymus net ir žinodamas, kad nespės šių įvykdyti. Todėl perduodavo juos kolegai ir iš to uždirbdavo komisinius.

"Kauno dienos" žiniomis, skandalingasis juvelyras buvo rastas negyvas viename Žaliakalnio name, kuriame nuomojosi butą. Kartu su savo sugyventine, kurios kūne aptikta ir smurto žymių. Tačiau ir šiuo atveju įtarimo dėl jos nužudymo nėra kam pareikšti.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Zurnagliugai

Persiskaitykite straipsni, ar jums cia ne cinizmo ir bukumo virsune??? Sudirbineti mirusi zmogu, pazymint, kad nuo bylos isgelbejo karantinas??????:D logika kur??? Dau.nai visishki rasytojeliai.... Mastykit.....tiek apjuodinta, istorinos nuo gramu iki dantu ir valandu tam stiliui nupasakotos, dar pamirsot parasyti namuose kokie ant stalo indai buvo sudeti, kokios uzuolaidos spalvos ir ar tuoletinis popierius nebuvo baigesis?.... Kazkaip truksta informacijos man....:D nu as net netikiu savo akim, ka jus rasot??? Tikslaa straipsnio????:D mintis????

Gre

Ar čia tik bus ne Raimundas Žemaitis? Jis šitaip darė jau daugybę metú.

Praeivė

Čia tas,kuris prie 4 salės,vis atsitūpęs rukydavo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS