STT atlieka tyrimą dėl bandymo papirkti aplinkos apsaugos pareigūnus | kl.lt

STT ATLIEKA TYRIMĄ DĖL BANDYMO PAPIRKTI APLINKOS APSAUGOS PAREIGŪNUS

  • 2

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl bandymo papirkti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnus. Tyrimas pradėtas gavus departamento pranešimą.

Kaip antradienį pranešė STT, ikiteisminio tyrimo duomenimis, asmuo, siekdamas išvengti atsakomybės dėl administracinių nusižengimų padarius žalą aplinkai, bandė tartis dėl kyšio.

Apie šį atvejį AAD pareigūnai informavo STT, o nuvykus pakartotiniam vizitui įvertinti, ar buvo pašalinti miško sanitarinės apsaugos pažeidimai, šis asmuo pasiūlė 300 eurų kyšį.

Galimam papirkėjui pareikštas įtarimas, jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš savo gyvenamosios vietos.

 Taikome nulinę toleranciją bet kokioms korupcijos apraiškoms. 

„Primename, kad departamento pareigūnai principingai reaguoja į bandymus papirkti ir apie tai informuoja tarnybas teisės aktų nustatyta tvarka. Taikome nulinę toleranciją bet kokioms korupcijos apraiškoms. Dėkoju mūsų pareigūnams ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams už bendrą darbą“, – pranešime teigia departamento direktorius Giedrius Kadziauskas. 

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Kauno valdyba, jį kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

„Šis atvejis yra gerasis pavyzdys, kai institucijos Vidaus tyrimų skyrius, gavęs pranešimą informacijos apie pažeidimus teikimo kanalu, kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą. Labai svarbu ne tik, kad visose įstaigose vidiniai pranešimų kanalai veiktų, bet kad darbuotojai apie juos žinotų ir nebijotų kreiptis. Siekdami nulinės tolerancijos korupcijai savo aplinkoje, prie to turime prisidėti visi“, – sako STT Kauno valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus vadovas Linas Burdulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

KAZYS

BAIKIT JUOKINT TOKIAIS TYRIMAIS UZSIIMKIT RIMTAIS DARBAIS

Reiškia

gėdingai mažai pasiūlė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS