Iš troleibuso – į operacinę, bet niekam nerūpi? | kl.lt

IŠ TROLEIBUSO – Į OPERACINĘ, BET NIEKAM NERŪPI?

Prieš mėnesį buvusios kelionės troleibusu pasekmes kaunietė gydosi iki šiol. Prireikė net operacijos. Moteriai skaudžiausia, kad po nelaimės nesulaukė jokio dėmesio, net paprasto pasiteiravimo, kaip ji laikosi. Pareigūnų duomenimis, kaunietė pretenzijų neturėjo.

„Protezavo žastikaulį. Nežinau, apysunkis ar koks sužalojimas čia, bet su kraujo perpylimu. Sunki operacija buvo. Čia dar ne pabaiga. Dabar dar tik siūlai išimti. Dar reabilitacija laukia“, – pasakojo kaunietė.

„Noriu pasakyti, kad nesiekiu materialinės žalos atlyginimo. Nereikia. Nors kainavo... Vaistai nuo skausmo specialūs. Ir du įtvarai: vienas nekainavo, gavau iš Ligonių kasų. – tęsė moteris. – Ne pinigų noriu. Nežmoniška buvo… Niekas nei susisiekė su manim, nė kas paklausė – nieko. Man taip sunku buvo…“

Apie troleibuso vairuotoją ji pamena tik tai, kad stambus aukštas vyras. „Troleibuse aš ten beveik alpau. Mane išvedė mergaitė – studentė. Jai buvo egzaminas, negalėjo su manimi laukti greitosios. Viena sulaukiau policijos. Su žmonėmis. Žmonės mane prilaikė“, – po atmintį rausėsi sužeistoji.    

Po nelaimės buvo pristatyta į Traumų punktą. Padarė tyrimus, paguldė į skyrių, bet operavo, kaip pasakojo, tik po penkių dienų. Sakė žastikaulis buvo sutrupintas, teko jį keisti.

Kaip įvyko pati nelaimė? „Įlipau, pasižymėjau e.bilietą. Pagalvojau, kad gal blogai pasižymėjau. Troleibusui jau važiuojant viena ranka laikydamasi už stovo žymėjau dar kartą bilietą“, – prie baisiausios akimirkos artėjo kaunietė.

Kaip tyčia tuo metu troleibusą prireikė staigiai sustabdyti. „Neįsivaizduojate, koks buvo stabdis. Šiaip būčiau išsilaikiusi… Niekada dar nebuvau griuvusi nei autobuse… Troleibusas staigiai stojo, ir aš tiek nešiausi… Kritau ant grindų, pakeliui ta ranka kažkur atsitrenkė į metalą. Nemoku pasakyti, kur aš ten atsidūriau. Tada mane žmonės pradėjo kelti. Pasisakiau, kad labai skauda ranką. Mane pakėlė ir pasodino. Išlindo vairuotojas. Sako, kas yra? Sakau, labai skauda. Sako, ką dabar daryti? Sakau, nežinau, man labai labai bloga“, – teigė skaitytoja.

Pamena, kad pribėgo moteriškė ir vairuotojui pasakė nebevažiuoti toliau. „Vajezau, stokit, ji alpsta. Reikia greitosios“, – tokius žodžius prisiminė kaunietė.

Vajezau, stokit, ji alpsta. Reikia greitosios.

„Mane išvedė į lauką. Troleibusas taip greitai po to nuvažiavo… – apmaudo neslėpė moteris. – Atvažiavo policija. Labai malonūs pareigūnai. Trise. Man davė savo vandens ir šlakstė mane. Kartu su manim sulaukė greitosios. Nemoku pasakyti, kokį skausmą jutau. Taip skaudėjo, kad net kalbėt negalėjau. Man ne tas galvoj buvo, kad ieškoti kaltų ar kelti pretenzijas. Su skausmais gulėjau iki kito pirmadienio“.

Ji samprotavo, kad gal be reikalo visa tai užvedė, bet labai skaudžios pasekmės. Skaudu ir tai, kad, atrodo, niekam nerūpi.

„Skambinau teirautis į policiją, kaip vyksta tyrimas. Man patarė važiuoti pačiai į Islandijos plentą, gal atpažinsiu vairuotoją ir taip išsiaiškinsiu, kaip kas buvo. Pasakė, kad kamerų įrašų, praėjus mėnesiui, jau nebus. Padėkojau, ir viskas. Ne tai ne“, – atsiduso kaunietė.

Asociatyvi Evaldo Virkečio nuotr.

„Po to pagalvojau, kad esu „Kauno dienos“ skaitytoja nuo ponios Mačiulienės laikų. Gal „Kauno diena“ padės galus surasti, kodėl tas vairuotojas taip pasielgė? Šitokiu greičiu po to nupylė, kad nespėjom nieko pamatyti“, – gailėjosi, kad neįsidėmėjo troleibuso valstybinio numerio moteris.

Ji jaudinosi dėl pasekmių sveikatai. Pasakojo, kad ranka nuo alkūnės labai tirpsta.

Kauno policijos atstovai portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad toks įvykis buvo užfiksuotas.

Nurodė, kad spalio 30 d. apie 11.20 val. Kaune, Sukilėlių pr., 80 m. moteris įlipo į troleibusą.

„Transporto priemonei pradėjus važiuoti iš vietos, moteris pargriuvo ir susižalojo ranką. Pirminiais duomenimis, moteris vairuotojui pretenzijų neturėjo, teigė, jog transporto priemonei pajudėjus, nesilaikė, todėl ir nugriuvo. Moterį apžiūrėjo medikai, kurie ją pristatė į gydymo įstaigą – detalesnei apžiūrai. Pareiškimas įvykio metu nei po jo nebuvo gautas“, – komentavo policijos atstovai.

Pridūrė, kad tam, jog galėtų pakomentuoti, ar moteris teisingai suprato pareigūnus, reikėtų papildomos informacijos – su kokiu pareigūnu ir kada moteris bendravo bei kokiu Lietuvos policijos telefono numeriu skambino. Šito kaunietė įvardyti negalėjo.

Kauno policijos atstovai patikslino, kad moteris, jeigu turi pretenzijų dėl sužalojimo, gali parašyti pareiškimą atvykusi į policijos komisariatą arba apie šį įvykį pranešti per ePolicija.lt elektroninį portalą.

Laukiame „Kauno autobusų“ komentaro, kokia yra įvykių registravimo tvarka, kaip keleiviai turėtų elgtis po incidento/traumos viešajame transporte, per kiek laiko nuo incidento galima kreiptis į „Kauno autobusų“ su pretenzijomis, jei padariniai išryškėja ne iš karto?

Rašyti komentarą
Komentarai (46)

elena

nera ko kaltinti zmoniu vairuotojai tikrai lekia tartum veztu malkas ir nera ko uz juos uzstoti vazineju ir matau dabar kaip yra mygtukas stop tai daug sustojimu nestoja nes nera zmoniu taip kad sussitaupo laikas galetu ir nelekti nebent galiniam sustojime daugiau pastovi paskui lekia daleiskim 11 marsruto troleibusas niekada neatvaziuoja pagal grafika o visada veluoja

Keista

Vietoje to, kad jūs koneveikiate vairuotojus, tai eikite ir jais dirbkite. Tada gal praeis noras lieti savo nevykusi ir niekam tinkama gyvenimą ant vairuotojų. Čia rašo, kad pretenzijų jinai neturi. Tada kodėl skambinėja į policiją? ieško vairuotojo? Babkių užsigeidė. Dauguma tokių važinėja, tyčia griūna ir šantažuoja vairuotojus. Materialinių gėrybių ieškokite ne pas vairuotojus, o pas savo išrinktą valdžią.

Kaunietis

Esu sužeista troleibuse jam stabdant, nes įvyko avarinė situacija.tiesiai iš trileibuso išvežta i tarumų punktą, neoperuota,. Po kiek laiko esant dideliems skausmams Kauno klinikose man buvo atlikta skubi operacija po kurios buvau nedarbinga 120 dienų. Tik mano pačios atkaklumo dėka troleibusų įmonė išmokėjo kompensacija o po to suforminau neįgalumą, važiavau i Vilnių i neįgalumo komisiją, ten nedavė 2 grupės, tik 3 grupę. Bet man buvo blogai, gydžiausi sanatorijoje, skausmai, papildomai išlaidois, bet pagaliau gavau antrą grupę, galejau važiuoti į sanatoriją, gydytis, eiti į reabilitaciją poliklinikoje.. Liekamieji reikiniai iki šios dienos.Neįgalumas iki mirties.Štai kokios pasekmės sužalojimo, kiek kainavo sveikatos, nervų, pinigų gydymui .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS