Ugnis pasiglemžė dar vieną gyvybę: šį kartą – vieną gaisrą jau išgyvenusią jauną moterį | kl.lt

UGNIS PASIGLEMŽĖ DAR VIENĄ GYVYBĘ: ŠĮ KARTĄ – VIENĄ GAISRĄ JAU IŠGYVENUSIĄ JAUNĄ MOTERĮ

  • 11

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos aptarnaujamoje teritorijoje šiandien ryte gaisre žuvo dar vienas žmogus. Apie tai, kad pro vienaaukščio mūrinuko, esančio Raseinių rajono Girkalnio seniūnijos Plaušinių kaime, kuriame gyvena viena moteris, stogą veržiasi dūmai pranešta 9.22 val. iš pravažiuojančio automobilio.

Skambinusysis ir pasitiko į įvykio vietą atskubėjusias ugniagesių autocisternas, dalis kurių, gavus pranešimą apie šį gaisrą, tuo metu buvo kitame gaisre visai kitoje Raseinių rajono seniūnijoje, apie kurį buvo pranešta prieš 24 minutes. Ten degė suodžiai dviejų aukštų mūrinuko kamine.

Palikus ankstesniame gaisre vieną autocisterną, su kitomis teko skubėti į už maždaug penkiolikos kilometrų esantį Plaušinių kaimą.

Gesinant gaisrą jame jau dalyvavo ugniagesiai iš trijų komandų.

Atvykus į gaisravietę, patikslintais duomenimis, lauko virtuvėlės, kuria naudojosi 38-erių moteris, vidus skendėjo dūmuose.

Jos kūnas buvo aptiktas be gyvybės ženklų lovoje, dar prieš išnešant laukan du dujų balionus.

Apie 10.28 val. gaisras jau buvo užgesintas.

Pasak Girkalnio seniūnijos darbuotojų, vieną gaisrą žuvusioji jau buvo išgyvenusi. Prieš aštuonerius-devynerius metus sudegė jos buvusio sugyventinio namelis, kuriame juodu gyveno. Sugyventiniui vėliau nuskendus, kauniečiai, turintys Plaušiniuose sodybą, iš kurios teliko sodas ir lauko virtuvėlė, leido pastarąja naudotis minėtai 38-erių metų moteriai.

Seniūnijos darbuotojai neatmeta, kad ir šį kartą, kaip ir prieš aštuonerius-devynerius metus, nelaimę prišaukė neatsargus rūkymas. Išvakarėse minėta 38-erių moteris, kažkur užsidirbusi iš pavienių darbų, apsipirko miestelyje. Tradiciškai nusipirko ir ugnies lašų.

Tačiau ugniagesiai gelbėtojai versiją, kad gaisrą sukėlė neatsargus rūkymas lovoje, linkę atmesti, nes čiužinys – nesudegęs. Greičiau gulėjusioji lovoje užduso nuo dūmų, pradėjus degti grindims.

Manoma, kad gaisras pastebėtas pavėluotai. Ir realiau, kad jį galėjo sukelti dujinio šildytuvo, kuriuo buvo apšildomos šios gyventi nepritaikytos patalpos, ar kokios nors kitos elektros įrangos gedimas.

Anot Raseinių ugniagesių, šiemet jų rajone gaisruose jau žuvo trys žmonės. Tiek pat, kaip ir pernai.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

××××

Kas suteike teisę seniūnijos darbuotojoms viešinti mirusiosios gyve imą.Tai pletkų lygis.Žurnalistas tai ne ta institucija,kuriam galima viską supasakoti, būtus ir nebūtus dalykus.

Visdar

Visiškai sutinku su "Pozityvistu". Paskaičius komentarus, užgulė pasibaisėjimas. Ir iš kur toks pasibaisėjimas žmonių?

Pozityvistas

Šių komentatorių vulgari mąstysena suglumino manę... Kaip įmanoma, atsiprašant, dergti mirusio vardą? Esu pasibaisėjęs tokiu Lietuvos žmonių mentalitetu, šmeižti anoniminėmis žinutėmis nei pažinodami tinkamai, nei ką. Aplamai kalbant, iš kur yra toks entuziazmas velionį žmogų menkinti, užuot pareikšti pagarbą ar užuojautą. Protu yra nesuvokiama, kad taip galima smerkti žmogų. Norėčiau priminti, kad ir kaip bebūtų visi nesame idealūs, o pati svarbiausia savybė - pagarba, to ir linkiu Jums visiems. Būkit laimingi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS