Vilijampolės kriminalas: konstatavus senolio mirtį, po kelių dienų policija jo ieškojo gyvo | kl.lt

VILIJAMPOLĖS KRIMINALAS: KONSTATAVUS SENOLIO MIRTĮ, PO KELIŲ DIENŲ POLICIJA JO IEŠKOJO GYVO

  • 8

Vienas balandžio 1-ąją išplatintų Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinių pranešimas labai jau priminė Melagių dienos pokštą. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad tai – šokiruojanti tiesa.

Minėtose suvestinėse pranešta, kad Velykų sekmadienį – 17.03 val. Bendrasis pagalbos centras sulaukė moters pranešimo, kad ji kelios dienos negali susisiekti su Vilijampolėje – Varnių gatvėje gyvenančiu garbaus amžiaus dėde, kuris skundėsi dusuliu bei vartojo vaistus. Skambino ir jo kaimynei. Ši buvo nuėjusi į dėdės butą, bet jo durų niekas neatidarė. Be to, ir kaimynai nematė jo jau kelias dienas.

Skambinusioji nuogąstavo, kad nutiko kažkas negero. Žodžiu, pradžia buvo beveik tradicinė ir priminė ne vieną šiais visuotinio susvetimėjimo laikais Bendrojo pagalbos centro gaunamą pranešimą.

Tuo tarpu šios istorijos pabaiga – netradicinė. Pasikėlę ištraukiamomis kopėčiomis iki skambinusiosios dėdės buto lango ir patekę pro jį vidun, ugniagesiai gelbėtojai įleido ten ir policijos pareigūnus – kad šie konstatuotų, jog bute nieko nėra. Tačiau ugniagesių gelbėtojų pranešimas apie šį iškvietimą baigiamas konstatavimu, kad, pagal bute rastus asmens dokumentus, išsiaiškinta, jog ieškoto asmens nebėra tarp gyvųjų.

Šią kuriozinę situaciją paaiškino Kauno policijos atstovė. Anot jos, dar kovo 28-ąją, t.y. kelios dienos iki minėto Velykinio iškvietimo, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl minėtame bute gyvenusio 1940 m. gimusio asmens mirties priežasties nustatymo. O jį mirusį kovo 28-osios pavakarę, apie 18 val., aptiko pas jį į svečius atėjęs šeimos draugu prisistatęs asmuo. Kaip šis pateko į velionio namus, policijos atstovė patikslinti negalėjo.

Gana keista ir, kaip nematė tą vakarą į jų daugiabutį atvykusios policijos velionio kaimynai. Jau nekalbant apie tai, kad pačios policijos atstovai važiavo į šį butą dėl to paties per kelias paras net du kartus.

Anot policijos atstovės, nieko keisto: ikiteisminį tyrimą dėl mirties priežasties nustatymo atlieka Santakos policijos komisariatas, o į Velykų dienos nuogąstavimą, kad kažkas galėjo atsitikti skambinusiosios dėdei, reagavo pareigūnai iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo valdybos. Be to, buvo šventinis savaitgalis.

Pastarasis paaiškinimas greičiausiai susijęs su tuo, kad ir kovo 28-osios vakare į velionio butą turėjo vykti tos pačios Reagavimo valdybos pareigūnai. Tačiau jie dirba ne kasdien. O dirbusieji per Velykas sužinojo apie prieš kelias dienas pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl buto šeimininko mirties priežasties nustatymo, suvedę minėtuose jo asmens dokumentuose esančius jo savininko vardą ir pavardę į policijos duomenų bazę.

Kita vertus, kodėl ne visiems giminaičiams buvo pranešta apie dėdės, kuris galbūt jau iki antrojo specialiųjų tarnybų apsilankymo jo bute jau buvo ir palaidotas, mirtį? Ar jis tiesiog ilgam atgulė lavoninėje, kol jo kas nors pasiges, nes vadinamasis šeimos draugas tiesiog neturi jo giminių kontaktų? Tačiau, remiantis Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pranešimu apie šį įvykį, viena iš velionio kaimynių palaikė ryšius su jo dukterėčia.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

MUMU

Galėjo baudą ikalti,

europos sajunga vietiniu biurokratu rojus

gerove vadinas... daugiau mokesciu...daugiau vakcinu...daugiau prievoliu.... liaudies gerovei palaikyt bairaktara ir riausiu maslinimo masina pirksim...policininkam uz gera darba nauja kadi duosim...

Nors ir nieko nesupratau

Bet buvo įdomu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS