Žiniasklaida: mergaitės pagrobimu įtariamam G. Filipavičiui prašys skirti psichiatrinę ekspertizę | kl.lt

ŽINIASKLAIDA: MERGAITĖS PAGROBIMU ĮTARIAMAM G. FILIPAVIČIUI PRAŠYS SKIRTI PSICHIATRINĘ EKSPERTIZĘ

  • 32

Vaiko pagrobimu Kaune įtariamam Gediminui Filipavičiui prokuratūra prašys skirti stacionarią psichiatrinę ekspertizę, skelbia portalas lrytas.lt.

Portalas nurodo, kad atliekant ekspertinį tyrimą, G. Filipavičius iš areštinės gali būti perkeltas į specializuotą medicinos įstaigą.

Pažymima, kad tokiu atveju, jei įtariamasis bus pripažintas nepakaltinamu, jo apklausa surengta nebus, o prokuratūra prašys teismo G. Filipavičiaus neįkalinti, skiriant jam priverčiamąsias medicinos priemones.

Lrytas.lt teigimu, tyrimą dėl mergaitės pagrobimo atliekantys pareigūnai jau gavo dalį duomenų iš ekspertizių, kurių metu ieškota įtariamojo piršto antspaudų ar kitų pėdsakų.

ELTA primena, kad sausio mėnesį policijai pavyko rasti Kaune dingusią mergaitę, kuriuos paieškoms buvo sutelktos gausios savanorių ir pareigūnų pajėgos. Mergaitę įtariamas 42 metų pagrobėjas G. Filipavičius laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas. Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

Rasta mergaitė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrai, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų.

Policijos duomenimis, G. Filipavičius anksčiau neteistas, tačiau yra ne kartą baustas administracine tvarka. Neatmetama, jog įtariamas pagrobėjas galėjo padaryti daugiau nusikaltimų.

Sausio pabaigoje prokuratūra pranešė, kad G. Filipavičius atsisakė duoti parodymus. Anot teisėsaugos, jam pareikšti įtarimai dėl vaiko pagrobimo ir dėl dar dviejų nusikalstamų veikų, tačiau jos nėra viešai įvardijamos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

b b d

I eurovizija tokius tik siust

Anonimas

VISI ISKRYPELIAI NESVEIKI.CIA SU YKALCIAIS PAGAUTAS DAR ZAIDZIA SU JUO HUMANISKUMA,I KALEJIMA JI GREICIAU UZDARYT,TEN KALINIAI ISAUKLES JI

Vicka

Jau pries menesi girdejau apie ta ekspertize ,nesuprantu ko dar laukiama
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS