Dovana klaipėdiečiams – iliustruota istorija | kl.lt

DOVANA KLAIPĖDIEČIAMS – ILIUSTRUOTA ISTORIJA

  • 4

Iš Klaipėdos autobusų stoties trečiadienį pajudėjo 8-ojo maršruto žalias autobusas, kuriame pristatyta projekto "Muzė veža" antroji, šįkart – Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus interaktyvi ekspozicija, veiksianti iki šių metų pabaigos.

Keleiviai, riedantys žaliuoju autobusu, tapo žaismingos ekspozicijos atidarymo dalyviais ir turėjo galimybę išgirsti įdomių, gal net negirdėtų miesto istorijos faktų iš paties Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus, archeologo, istoriko dr. Jono Genio lūpų.

Vidaus ekspozicijos atidarymo metu klaipėdiečiams istorijos naratyvus pasakojo personažai iš praeities. Istorijas komentavo, papildė ir į klausimus atsakė J.Genys.

"Muzė veža" autobuse įrengta unikali laiko juosta – tai miesto istorijos koncentratas, perteiktas nuotaikingais paveikslėliais su svarbiausiais faktais.

Ekspozicijoje – pagoniškas runų kalendorius, kabantys pinigai ir 11 istorijų apie Mažąją Lietuvą bei Klaipėdos kraštą.

Balandžio mėnesį buvo pristatyta Lietuvos jūrų muziejaus autobuso vidaus ekspozicija. Kitą savaitę planuojama įrengti ir pristatyti Laikrodžių muziejaus, o netrukus ir Prano Domšaičio galerijos vidaus ekspozicijas.

Nuo gegužės iki rugsėjo kartą per mėnesį klaipėdiečiai raginami ieškoti muziejų autobusų stotelėse, kuriose vyksta spalvingos edukacinės provokacijos.

Rudenį projektas "Muzė veža" skirtinguose miesto rajonuose organizuos keturis renginius vietos bendruomenėms ir svečiams. Juose bus pristatomos konkrečiam Klaipėdos rajonui aktualios miesto istorijos muziejinės vertybės ar paveldo objektai.

"Muzė veža" – projektas, kuriame dalyvauja Lietuvos jūrų, Mažosios Lietuvos, Laikrodžių muziejai ir P.Domšaičio galerija.

Projekto autobusai – miesto transporto dalyviai, ne tik vežantys miestiečius nustatytais maršrutais, bet ir savo keleivius paverčiantys muziejų lankytojais.

GALERIJA

  • Dovana klaipėdiečiams – iliustruota istorija
  • Dovana klaipėdiečiams – iliustruota istorija
  • Dovana klaipėdiečiams – iliustruota istorija
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

"muzė veža" skamba labai nemaloniai, kaip koks pigus paauglių kiemo žargonas. gal į tokią auditoriją ir taikėsi organizatoriai, bet reikėtų kažko kito... nusileisti iki banalybių labai lengva - sunku pakelti lygį...

miestietis

sitas plakatas kainuoja pagamint 500-1000 euru...

klaipedietis

Muzė!??kokios kalbos zodis,kur musu vilniaus kalbos komisija???DANGE blogai...o kas per MUZE???gal sutrumpinta nuo marmuze..????karves taip yra saukiamos...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS