Gyventojų laukia Obuolių šventė | kl.lt

GYVENTOJŲ LAUKIA OBUOLIŲ ŠVENTĖ

Artėja daug metų Gargžduose džiuginanti obuolių šventė, skirta miesto bendruomenei ir svečiams. Tiesa, šiemet jos organizatoriai skėsčioja rankomis – prisidėti prie renginio atsisakė nemažai seniūnijų.

Obuolių fiestos programą rengiantys gargždiškiai įsitikinę, kad šventė vyks ir su mažiau dalyvių. Kodėl kai kurios seniūnijos nepanoro joje dalyvauti, nepaaiškino.

"Klausėme, kokios atsisakymo priežastys. Vieni atsakė, kad nėra kam tuo užsiimti, kiti tiesiog išsisukinėjo. Šiaip ar taip, kol bus norinčiųjų, tol renginys gyvuos. Juolab kad projektas finansuojamas savivaldybės lėšomis", – teigė Gargždų kultūros centro renginių organizatorė-vadybininkė Rasa Astikaitė-Genčas.

Tiesa, sumažėjus dalyvių teko atsisakyti įspūdingų obuolių skulptūrų eitynių, kurios anksčiau tapdavo pagrindiniu renginio akcentu.

"Pernai ir užpernai kvietėme, rašėme skelbimus, kad keptų pyragus, siūlytų idėjas skulptūroms, bet apskritai žmonės vangiai žiūri į įvairias iniciatyvas. Nori, kad viskas jau būtų paruošta. Kadangi seniūnijos nenoriai jungiasi, kad būtų paprasčiau, atsisakėme eitynių", – aiškino R.Astikaitė-Genčas.

Rugsėjo 10-ąją nuo 12 val. aikštėje prie Gargždų kultūros centro veiks stacionari skulptūrų ekspozicija, bus galima paganyti akis į seniūnijų, įvairių įstaigų, įmonių ir bendruomenių kurtus darbus iš obuolių.

Tikimasi, kad savo kūrybiškumą pademonstruos ne mažiau kaip dešimt Klaipėdos rajono bendruomenių.

Smaližiai šiemet galės paskanauti rudeniško deserto – obuolienės, kuri bus verdama didžiuliame puode miesto aikštėje.

Organizatorių šiųmetis mažas obuolių derlius nebaugina: "Sodininkai kalba labai įvairiai: vieni sako, kad nėra obuolių, kiti šaukia, kad neturi kur jų dėti. Tikiuosi, kad mes nepritrūksime."

Renginio metu nuo 12.30 val. muzikinę programą pristatys folkloro ansambliai "Cyrulelis" ir "Kvėitys". Taip pat susirinkusiuosius linksmins legendinė grupė "Vairas", kurios pasirodymas taps šventės viršūne.

Dar viena fiestos atrakcija – mugė. "Bandysime pritraukti tikrų ūkininkų, kurie prekiautų savo produkcija: mėsos gaminiais, sūriais, medumi, obuoliais", – renginio programos detales atskleidė R.Astikaitė-Genčas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS