Klaipėdos dramos teatro aktoriai kviečia į susitikimus | kl.lt

KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRO AKTORIAI KVIEČIA Į SUSITIKIMUS

Šį trečiadienį 18.30 val. Klaipėdos dramos teatro (KDT) kavinėje vyks prieš du dešimtmečius uostamiestyje garsėjusio teatrabario atgaivinimas – aktorių inicijuotas susitikimas su žiūrovais. Jo metu visi turės galimybę pasikalbėti su aktoriais apie spektaklius, sužinoti daugiau detalių apie kūrybos procesą, pasidalinti savo patirtimi.

Anot organizatorių, susitikimų reikšmė – noras teatre burti savotišką scenos meno mylėtojų klubą.

„Ieškosime to, ką kartais šiuolaikinių technologijų laikais prarandame – gyvo ryšio vieni su kitais. Manau, to kartais trūksta tiek žiūrovams, tiek mums, aktoriams“, – sakė KDT aktorius Rimantas Pelakauskas.

Anot jo, tarp 90-ųjų ir 2000-ųjų teatro aktoriai po repeticijų ir spektaklių susitikdavo kavinėse pasikalbėti apie teatrą. Pamažu į šiuos susitikimus susiburdavo įvairių profesijų atstovai – dailininkai, architektai, studentai, dėstytojai. Mezgantis ryšiui, gimdavo originalios kūrybinės idėjos.

Akcentuojama, kad pirmojo susitikimo pamatu taps šį sekmadienį rodomas Michał Borczuch režisuotas spektaklis „Lost Lost Lost“.

Su žiūrovais susitiks KDT aktoriai – Jonas Baranauskas, Karolis Maiskis, Renata Idzelytė ir R. Pelakauskas.

„Kai kūrėme spektaklį, buvome susitelkę ties tuo, kad jo metu bandysime perprasti Jono Meko fenomeną, jo kūrybos principą. Daug kalbėjome apie jo kūrybą, filmus, bet mažiau atkreipėme dėmesį į jį kaip asmenybę, jo gebėjimą burti žmones. Susitikime galėsime atkreipti dėmesį ir į tai – ieškosime ryšio“, – sakė J. Baranauskas.

Tikimasi, kad į susitikimą atėję žmonės jame nebijos diskutuoti ir išsakyti savo nuomonę, o drąsiausi – ir kritiką.

„Visada norisi pasidalinti ir savanaudišku požiūriu, kad tai ne bažnyčia, tai ir kruvinas darbas. Smagu išgirsti kitus, tik dažnai retas turi drąsos dalintis savo įžvalgomis“, – teigė R. Idzelytė.

Susitikimo dalyviai bus vaišinami kava, veikiausiai gaus ir teatrinių dovanų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS