Klaipėdos karilioną atranda muzikuojantis jaunimas | kl.lt

KLAIPĖDOS KARILIONĄ ATRANDA MUZIKUOJANTIS JAUNIMAS

  • 0

Klaipėdos koncertų salė tęsia edukacinį projektą „Atrask karilioną“, suteikiantį galimybę gabiausiam muziką studijuojančiam jaunimui iš arčiau pažinti karilioną ir išmokti juo groti.

Projekte dalyvauja jaunieji klaipėdiečiai – Ignas Vydeika (Lietuvos muzikos ir teatro akademija), Vilius Aleinikovas (Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų gimnazija) ir Urtė Krutkevičiūtė (Klaipėdos Vydūno gimnazija).

Grojimo karilionu profesinius įgūdžius projekto dalyviams perteikia pripažinta karilionininkė ir pedagogė Monika Kazmierczak (Lenkija). Ji dėsto Gdansko muzikos akademijoje ir yra kelių tarptautinių konkursų laureatė. Atlikėja aktyviai koncertuoja Olandijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Lietuvoje, JAV ir kitur, nuolat rengia kariliono koncertus ir festivalius Gdanske.

Lapkričio 3–5 d. Klaipėdos kariliono bokšte vyks edukacinio projekto „Atrask karilioną“ rudens sesija, kurios metu jaunieji karilionininkai toliau gilinsis į muzikavimo šiuo unikaliu instrumentu profesines subtilybes. Pedagogė kartu su ugdytiniais lapkričio 5 d. 17 val. surengs viešą koncertą Klaipėdos karilionu (Liepų g. 16).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS