Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje – interpretacijos juostų tema | kl.lt

MAŽOSIOS LIETUVOS ISTORIJOS MUZIEJUJE – INTERPRETACIJOS JUOSTŲ TEMA

  • 0

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje atidaryta Velykoms skirta Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro vaikų darbų paroda „Pavasaris juostom išaustas“. Šiai parodai jaunieji keramikai nulipdė šimtaraščių juostų fragmentais išpuoštus koklius ir molinius margučius bei kitus dirbinius su pavasarį įprasminančiais juostų raštais.

Parodoje eksponuojama dizaino studijos „Kukutis“ (mokyt. Renata Sondaitė-Bunevičienė) ir keramikos studijos „Vingutis“ (mokyt. Julija Baranova) auklėtinių kūryba.

Dizaino studija „Kukutis“ gyvuoja jau 23 metus. Užsiėmimus lanko apie šešiasdešimt 5–14 metų amžiaus vaikų, kurie tapo ant audinio, stiklo ir įvairių daiktų, konstruoja erdvinius paveikslus, velia, siuva, lipdo.

Kiekvienais metais surengiama apie 5–10 parodų, dalyvaujama įvairiuose projektuose, miesto bei respublikos ir tarptautiniuose konkursuose.

Vaikų darbai yra patekę į UNESCO ir Lietuvos Seimo kalendorius.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje tai jau 6-oji dizaino studijos „Kukutis“ paroda, kurioje eksponuojama vaikų tapyba ant drobės bei grotažo technika atlikti darbai.

Keramikos studija „Vingutis“ įsikūrė vos prieš kelerius metus – 2021-ųjų metų lapkritį, bet jau susibūrė į patikimą smalsių lipdytojų draugiją.

Dalyvių amžius – nuo 5 metų. Studijos pavadinimas gimė pagal senųjų puodžių pomėgį puošti molio dirbinius vingiuotomis juostelėmis.

Daugiausia čia susibėga kaimynystėje įsikūrusios Simono Dacho progimnazijos vaikų, bet prisijungia ir lipdytojai iš kitų Klaipėdos mokyklų.

Visi jie nori išbandyti molio galimybes, nusilipdyti širdžiai mielą darbelį ar dovaną artimiesiems.

Susipažinę su Mažosios Lietuvos regiono šimtaraštėmis juostomis ir jų simbolika, jaunieji dailininkai piešiniuose pavaizdavo savo menines juostų motyvų interpretacijas.

Paroda veiks iki balandžio 6 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS