Neringoje įkurdinta meninė instaliacija „Gintaro šventyklėlė“ | kl.lt

NERINGOJE ĮKURDINTA MENINĖ INSTALIACIJA „GINTARO ŠVENTYKLĖLĖ“

  • 0

Neringoje atidengta aštuonių metrų aukščio meninė instaliacija „Gintaro šventyklėlė“, pranešė Neringos savivaldybė.

Greta Mizgirių gintaro muziejaus įkurta instaliacija yra šios įstaigos įkūrėjų Virginijos ir Kazimiero Mizgirių dovana Neringai.

Kaip skulptūros pristatymo visuomenei metu pasakojo Virginija Mizgirienė, Gintaro muziejuje yra įrengta gintaro šventovė ir jame skamba odė gintarui. Galvojant apie pastato išorę buvo ieškoma sprendimų, kurie būtų jaukūs ir organiškai įsilietų į šį kraštą. 

„Mes visi žinome, kaip veikia šį mūsų kraštą visos gamtos stichijos, mums tik reikėjo tai pajusti kitu kampu ir lygiai prieš metus Nidoje mes susipažinom su architektu Mantu Maziliausku. Tą dieną pūtė labai stiprus vėjas ir Nidoje skambėjo jachtų stiebai“, – instaliacijos atsiradimo aplinkybes pasakojo V. Mizgirienė.

Tą dieną pūtė labai stiprus vėjas ir Nidoje skambėjo jachtų stiebai.

Pačiame Nidos centre atsiradusios aštuonių metrų aukščio ir apie trijų metrų pločio erdvinės vertikalios skulptūros „Gintaro šventyklėlė“ konstrukcijai panaudotas nerūdijančio plieno karkasas, stygos ir furnitūra, medinei daliai – braziliškas ąžuolas, pamatinė ir pagrindų dalis iš balto betono.

Instaliacijos autorius Mantas Maziliauskas teigia, kad sukurta erdvinė vertikali skulptūra – tarsi karūna. „Gintaro šventyklėlė“ ir ją palydinti horizontali meninė kompozicija „Aušra“ pakviečia į kitokį erdvės išgyvenimą.

Aplink visą gintaro muziejaus sklypą kampuose galima išvysti ženklus, kviečiančius į muziejų. Prie įėjimo į muziejų nuo šiol taip pat bus galima išvysti tūrinę kompoziciją, tarsi sujungtą iš Nidos pušyno spyglių.

GALERIJA

  • Neringoje įkurdinta meninė instaliacija „Gintaro šventyklėlė“
  • Neringoje įkurdinta meninė instaliacija „Gintaro šventyklėlė“
Neringos savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS