Palangoje atidaryto pasakų parko skulptūros prabilo I. Valinskienės balsu | kl.lt

PALANGOJE ATIDARYTO PASAKŲ PARKO SKULPTŪROS PRABILO I. VALINSKIENĖS BALSU

  • 4

Palangoje šeštadienį atidarytas lietuviškų pasakų parkas, lankytojus viliojantis ne tik itin jaukia aplinka, žaismingomis skulptūromis, bet ir netradiciniais sprendimais – pasakas čia galima ne tik „pačiupinėti“, bet ir išgirsti.

Šįkart visuomenei pristatytos keturios pirmosios skulptūros, o rudenį parkas bus papildytas šešiomis naujomis.

Kad itin gražioje vietoje, pušyne ties Birutės parku ir meno bei pramogų klubu „Kupeta“ esanti kone du hektarus apimanti naujoji laisvalaikio praleidimo erdvė būtų patraukli visokio amžiaus lankytojams, pirmiausia buvo sutvarkyta infrastruktūra: pakloti nauji takai, įrengtas apšvietimas, pasirūpinta mažąja infrastruktūra.

Kuriant lietuviškų pasakų parką, darbo turėjo ne tik miesto tvarkytojai, bet ir atraktyvias skulptūras kūrę menininkai – šiems teko ieškoti sprendimų, sujungiančių šiuolaikinį meną su šimtmečius menančia liaudies kūryba.

Lydint pantomimos aktoriams bei spalvotiems fejerverkams, šeštadienį parke visuomenei pristatytos menininkų Andriaus Petkaus (pasaka „Lapė ir ąsotis“), Algio Kasparavičiaus („Seku seku pasaką“), Gedimino Mažinto („Pupa“) bei Rolando Šmito („Saulė ir Mėnulis“) skulptūros, sukurtos lietuviškų pasakų motyvais. Kiekviena iš jų galima ne tik grožėtis, bet ir „išbandyti“ –  laipioti, sukioti atskiras skulptūrų detales ar kitaip žaisti. Pasak šio projekto meninės dalies kuratoriaus A. Petkaus, kuriant skulptrūras didelis dėmesys skirtas ne  tik jų atraktyvumui, bet, svarbiausia - meninėms išraiškoms. „Todėl neabejoju, kad parkas bus įdomus ne tik vaikams, bet ir jų tėvams ar seneliams – juk visi nori  sugrįžti į vaikystę“, – sakė A. Petkus.

Vaikus itin pradžiugino ir naujojo parko išskirtinumas – ties kiekviena skulptūra įrengta informacinė lentelė, kur galima ne tik perskaityti pasaką, bet ir, paspaudus specialų mygtuką, išgirsti ją sekamą Ingos Valinskienės balsu. Kol kas vaikus dominančios istorijos bus pasakojamos tik lietuviškai ir angliškai, ateityje pasakos bus įgarsintos ir dar keliomis užsienio kalbomis.

Pasak Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, kuriant lietuviškų pasakų parką siekta ne tik visuomenei, ypač – šeimoms su vaikais pasiūlyti dar vieną patrauklią laisvalaikio praleidimo erdvę, bet ir skatinti lietuvybę – klausydamiesi įgarsintų pasakų, vaikai susipažins su lietuvių liaudies kūryba. 

GALERIJA

  • Palangoje atidaryto pasakų parko skulptūros prabilo I. Valinskienės balsu
  • Palangoje atidaryto pasakų parko skulptūros prabilo I. Valinskienės balsu
  • Palangoje atidaryto pasakų parko skulptūros prabilo I. Valinskienės balsu
  • Palangoje atidaryto pasakų parko skulptūros prabilo I. Valinskienės balsu
  • Palangoje atidaryto pasakų parko skulptūros prabilo I. Valinskienės balsu
Organizatorių archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

BeT

Vaikai liūdni Tame parke

Ert

Palangoje gyventojų taip mažai, kad net įgarsinimui žmogaus neatsirado,

bbd

išsitrink galva vabale tu :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS