Pasivaikščiojimai akvarelių pievoje | kl.lt

PASIVAIKŠČIOJIMAI AKVARELIŲ PIEVOJE

  • 0

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus galerijoje vasario 15 d. 17.30 val. bus atidaryta klaipėdietės dailininkės Liudos Liaudanskaitės personalinė kūrinių paroda „Suknelė vasarai, arba Kaip gerai mirti“ (kuratorė Danguolė Ruškienė). Atidarymo metu vyks autorės performansas, kurį bus galima ne tik stebėti, bet ir jame dalyvauti.

Ekspozicijoje – menininkei būdinga raiška nulietos akvarelės iš serijos „Pievoje“. Dalis šios serijos darbų 2022 m. buvo pristatyti tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius’22“. Visada unikalių formų ir sprendimų ieškančios L. Liaudanskaitės kūriniuose popieriaus faktūra sukuria savo pasaulį, sui generis, kuris nėra nei faktas, nei fikcija. Neretai liejant akvarelę taip susikoncentruojama ties technika, kad estetika tampa svarbesnė už idėjas, bet būtent techninių įgūdžių derinimas su vizija L. Liaudanskaitės darbuose atneša pačius netikėčiausius rezultatus. Jos akvarelės nukelia į beribę ramybės oazę, pažadina veik pirmykštį saugumo ir pilnatvės jausmą, nagrinėja amžiną žmogaus gamtoje temą. Būtent čia karaliauja laisvė ir lygybė. Tačiau čia pat autorė pristato ir naujausią savo videokūrinį „Suknelė vasarai, arba Kaip gerai mirti“ (operatorius ir montažo režisierius Justas Miceika), kuris gerokai pakoreguoja ne tik jos ligšiolinių raiškų skalę, bet ir lig tol plėtotą temą. Ir dabar kalbama apie gyvenimą, saulėtus ir optimistiškus jo momentus, bet visa tai tolsta augant nerimui ir veriantis smurto, prievartos, baimės nuojautoms. Čia kalbama apie pasirinkimus ne tik gyvenant, bet ir mirštant. Apie galimybę (iš)likti kintančiame pasaulyje.

Paroda veiks iki kovo 23 d. Klaipėdos galerija (Bažnyčių g. 6) atvira lankytojams trečiadieniais–penktadieniais – 12–19 val., šeštadieniais – 11–16 val. Valstybinių švenčių dienomis galerija nedirba.

GALERIJA

  • Pasivaikščiojimai akvarelių pievoje
  • Pasivaikščiojimai akvarelių pievoje
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS