Populiari renginių vieta Palangoje turės atsisakyti koncertų: institucijos iškėlė ultimatumą | kl.lt

POPULIARI RENGINIŲ VIETA PALANGOJE TURĖS ATSISAKYTI KONCERTŲ: INSTITUCIJOS IŠKĖLĖ ULTIMATUMĄ

  • 10

Į kultūros barą „Kablys+jūra“ ryte ir dieną ateina norintys ramybės. Buvęs Palangos parodų paviljonas kultūros baru virto prieš daugmaž dešimtmetį ir traukia ne tik bendradarbystės erdve – organizatoriai skelbia apie paskutinį koncertą šį savaitgalį, o tiems, kas įsigijo bilietus, pinigus žada gražinti. Atsisakyti visos vasaros koncertų planų esą teko dėl tam tikrų institucijų ultimatumo. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

„Šiems atrodo, kad kelių valandų koncertai, nepažeidžiantys jokių galiojančių įstatymų dėl triukšmo ir garsios muzikos apribojimų, ar tai sužlugdys šalia įsikūrusį viešbutį, ar tai išgąsdins Birutės parke perinčius kormoranus“, – buvo skelbiama baro „Kablys+jūra“ pranešime.

Kultūros baro lankytojams gaila netekti gyvos muzikos. Vienas iš baro lankytojų apgailestavo ir teigė, kad tokios vietos, suburiančios bendruomenę, turėtų likti. Anot kitos pašnekovės, šioje vietoje vykdavo kultūrinis gyvenimas, išskirtiniai koncertai ir parodos ir gaila, kad to daugiau nebebus.

Kurortininkai nesupranta, kuo ši vieta kliūva, o Palangos policija kultūros barui pretenzijų neturi.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Kablys“, kiek man yra žinoma nuo vasaros pradžios, ten buvo keletas tokių paprastų pranešimų, jis mums problemų nekelia“, – tvirtino Palangos policijos viršininkas Algirdas Budginas.

Nepatenkinti garsiais koncertais dalijosi video, iš kurio galima suprasti, kad muzika girdėti net kitoje gatvės pusėje. Kurorto valdžia tvirtino decibelų prie šio baro nematavusi ir ultimatumų nereiškusi.

Šalia yra istorinis Birutės parkas, kai žmonės nebegali susišnekėti nuo garso.

„Šalia yra istorinis Birutės parkas, kai žmonės nebegali susišnekėti nuo garso. Šalia yra apgyvendinimo įstaigos, kurios veikia ištisus metus, sukuria darbo vietas, poilsiautojai važiuoja namo nuo garso. Tai mes jau paprašėme, žiūrėkite, dešimt metų nebuvo problemų jokių su muzika, mes tikrai gerbėm jūsų veiklą, ką jūs darote, tikrai prestižiniai renginiai vyko. O dabar kažkodėl šiais metais nueita į tokią labai trankią muziką“, – sakė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Kultūros baro pareiškimus Palangos valdžia vadina viešųjų ryšių akcija.

„Niekas neieško jokio kompromiso, lengviausia yra parašyti postą, pasipiktinti, pasidaryti viešųjų ryšių akciją, tad žmonės dar labiau lankytų, tai, sakau, sveikinu dar kartą. Iš tikrųjų kompromisas visada yra randamas, jeigu jo ieškoma“, – pridėjo Š. Vaitkus.

Palangos valdžia tvirtina, kad kompromisas paprastas – tereikia tik šiek tiek pritildyti garsą, kaip buvo anksčiau, kai kultūros baras kaimynams nekliuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Pilietė

Tik lietuvėlėje klesti turčių vienvaldystė.Drausti,bausti,atimti,įkalinti....Čia pinigas visagalis.Jei turi pakankamai pinigų,Palangoje esi visagalis.Statyk kur nori namus,įsakinėk kokią ir kur ir kam klausytis muziką.Greit tik turčiai čia gyvens sau kapų tyloje....

Laisvė

Šūdini bumčikai ,o ne muzika.Jokios kultūros.

Netelpa galvoj

kaip ligoniai išsireikalauja tokių represijų. Vokietijoje vyksta renginiai/gatvės festivaliai su rokenrolo, texno ir pan.muzika/ kurie visi prasideda arba nuo 14 arba nuo 16 val ir baigiasi 2, 4 val o kiti ir paryčiui, BET NIEKAM NET Į GALVĄ NEATEINA PRIMEST BENDRUOMENEI SVO DRAUDIMUS o pas mus asilėliu valstybėje nervininkai ir storamašniai nusipirke miestų centruos NT DARO KĄ NORI.Kiek tos vasaros, kiek tos muzikos..kiek to gyvenimo..Atsipeikėkit teroristai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS