Šiaurės rage atidarys vėtrungių alėją | kl.lt

ŠIAURĖS RAGE ATIDARYS VĖTRUNGIŲ ALĖJĄ

Šiaurės rage ketvirtadienį bus atidaryta vėtrungių alėja. Moduliai, ant kurių jos pakabintos, jau pastatyti. Tai vienas iš tarptautinio folkloro festivalio „Parbėg laivelis“ renginių.

Šiaurės rage ketvirtadienį bus atidaryta vėtrungių alėja. Moduliai, ant kurių jos pakabintos, jau pastatyti. Tai vienas iš tarptautinio folkloro festivalio „Parbėg laivelis“ renginių.

Vėtrungių alėja bus atidaryta 17 val. Trečiadienį vyko baigiamieji jų įrengimo darbai. Ant keturių modulių bus pakabinta po penkias vėtrunges.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis pasakojo, kad kiekvienas modulis pristatys vėtrungės savivaldybes: Neringos, Šilutės ir Klaipėdos rajono, Klaipėdos miesto.

Modulius puoš ne tik vėtrungės, bet ir burės. Ant pastarųjų bus pristatomos savivaldybės. Į vėtrungių alėjos atidarymą pakviesti ir jų vadovai.

Anot N.Lendraičio, svarstomos galimybės vystyti šį projektą. Tikimasi, kad kitais metais vėtrungės atsiras kitose miesto vietose. Rugpjūtį vienos įmonės iniciatyva modulis su vėtrungėmis turėtų būti pastatytas netoli skulptūros „Vaiduoklis“.

„Kiek vėtrungių papuoš miestą priklausys nuo noro“, – tvirtino vedėjas.

N.Lendraitis pasakojo, savivaldybei vėtrungių alėjos įrengimas neatsiėjo nė cento. Lėšas skyrė Kultūros ministerija, Kultūros paveldo departamentas, savivaldybės partnerės, įmonės.

„Manau, kad ir toliau būtų galima eiti panašiu keliu“, – pasakojo vedėjas.

Vieno modulio su vėtrungėmis įrengimas kainavo 11 tūkst.-12 tūkst. litų. Alėja miestą turėtų puošti iki rudens. Vėliau jas ketinama nurinkti dėl oro sąlygų. Planuojama, kad tada vėtrungės keliaus po kitas savivaldybes. Galvojama, kad jos tiktų regiono pristatymui turizmo parodose.

„Vėtrungių panaudojimo galimybės plačios. Tai ne tik miesto puošmena“, – pabrėžė vedėjas.

Vėtrungių alėjos atidarymas – vienas iš tarptautinio folkloro festivalio „Parbėg laivelis“ renginių. Jo renginiai prie skulptūros „Arka“ prasidės ketvirtadienį 12 val.

Festivalyje vyraus dvi temos: vėtrungės ir šeima. Jame dalyvauja devyni ansambliai iš užsienio šalių ir 23 iš Lietuvos. Iš viso 700 dalyvių.

Festivalis truks keturias dienas. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės klausytis liaudies dainų, stebėti šokius, apsilankyti jomarke, sužinoti daugiau apie amatus ar paragauti įvairių skanėstų.

Penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį festivalio renginiai prasidės 10 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS