Uostamiesčio gatvėse – važiuojantis švyturys | kl.lt

UOSTAMIESČIO GATVĖSE – VAŽIUOJANTIS ŠVYTURYS

Uostamiesčio gatvėse vyks muzikiniai pasirodymai – keturi arba penki muzikantai, važiuodami ant vieno elektrinio triračio dviračio, atliks įvairius muzikos kūrinius. Šis performansas skirtas paminėti Švyturių metus.

Pasak Žvejų rūmų renginių režisieriaus, šio projekto sumanytojo Karolio Pronckaus, pasirodymai startuos nuo gegužės pabaigos, kai bus švenčiama Gatvės muzikos diena, o vėliau tęsis ir vasarą, daugiausia – savaitgaliais.

„Kadangi Švyturių metai, sugalvojome padaryti važiuojantį švyturį. Tas švyturys bus elektrinis triratis dviratis, ant kurio sėdės nuo keturių iki penkių muzikantų. Jis bus tiek minamas, tiek varomas elektra, tai – didelis aparatas, turintis ir pianiną, o pozicijos – modifikuojamos. Intriga – skirtingose miesto vietose, šeštadieniais, vasarą, susibūrimuose tas dviratis atvažiuos ir po langais koncertuos“, – pasakojo K. Pronckus ir pridūrė, kad kartais pasirodys ir žinomi Lietuvos atlikėjai.

Karolis Pronckus. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tai – važiuojanti scena, kuri turi ir garsą, ir pianiną.

Kol kas jų pavardės neskelbiamos.

Kadangi Gatvės muzikos diena bus gegužės 18 dieną, būtent tada vyks pirmasis viešas važiuojančio dviračio pristatymas.

Tądien jis važinės senamiesčiu, tarsi simboliškai išlydėdamas ir pasitikdamas viešbučiuose apsistojusius svečius.

„Mes žadame pravažiuoti visus viešbučius, o kiek vėliau jį pristatysime daugiausia pietinėje miesto dalyje“, – tikino pašnekovas.

Naujasis dviratis pagamintas iš perdirbtų medžiagų.

„Tai – važiuojanti scena, kuri turi ir garsą, ir pianiną, be to, pianinas yra išimamas. Mes pabandėme, atrodo, kad viskas veikia, bet dar liko tam tikrų detalių“, – tikino K. Pronckus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS