Už vaidmenį kine – plojimai Europoje | kl.lt

UŽ VAIDMENĮ KINE – PLOJIMAI EUROPOJE

Klaipėdos dramos teatro (KDT) aktorius Džiugas Grinys iš Tarptautinio Berlyno kino festivalio grįžo apdovanotas. Jis buvo įvertintas kaip metų perspektyviausias aktorius Europoje už vaidmenį Igno Miškinio filme „Pietinia kronikas“, televizijos ekranuose pasirodysiančiame tik kitąmet.

„Jau sveikinome mūsų teatro aktorių D. Grinį tapus vienu šių metų perspektyviausių aktorių Europoje, o prieš kiek daugiau nei savaitę Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje vyko ir iškilminga apdovanojimų ceremonija. Jos metu įteikti apdovanojimai dešimčiai perspektyviausių aktorių iš Europos, tarp kurių ir vienintelis lietuvis – D. Grinys. Dar kartą džiaugiamės šio puikaus aktoriaus sėkme“, – naujiena pasidalino KDT atstovai.

D. Grinys KDT ėmė dirbti praėjusiais metais. Veikiausiai daugelis klaipėdiečių jį atpažįsta iš Jokūbo Brazio režisuoto spektaklio „Storas sąsiuvinis“, kuriame jis atliko vieno iš brolių vaidmenį.

Aktorius vaidino ir ne viename Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklyje, Jaunimo teatre, Oskaro Koršunovo teatre bei daugelyje kitų.

D. Grinys vaidino ir keturiuose filmuose. Vienas jų – „Pietinia kronikas“, už kurį aktorius ir gavo apdovanojimą, pasirodys kitais metais.

Aktorius atskleidė, kad apdovanojimas, kurį gavo Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje, yra pirmasis.

„Jis skirtas už Rimanto vaidmenį I. Miškinio filme „Pietinia kronikas“, kuris pasirodys 2025-ųjų pradžioje. Man tai labai svarbus įvertinimas, jis patvirtino, kad kažką tikrai darau gerai, atvėrė daug naujų galimybių ir sužadino smalsumą patikrinti, kiek toli mane gali nunešti ši profesija“, – sakė D. Grinys.

Jis taip pat papasakojo, kokie planai laukia netolimoje ateityje.

„Yra suplanuota nemažai darbų tiek kine, tiek teatre. Artimiausias – įvedimas į Lourenso vaidmenį I. Vyrypajevo spektaklyje „Girti“ Lietuvos nacionaliniame dramos teatre“, – atviravo aktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS