2024-ieji – Švyturių metai | kl.lt

2024-IEJI – ŠVYTURIŲ METAI

Kitąmet sukaks apvalios sukaktys, kai dar XIX a. pabaigoje Klaipėdoje ir Nidoje buvo įžiebti pajūrio švyturiai. Be to, tikimasi, kad kitais metais po rekonstrukcijos lankytojams bus atvertas ir dabartinis uostamiesčio švyturys. Šios reikšmingos sukaktys ir tapo akstinu paskelbti 2024-uosius Švyturių metais.

1884 m. gruodžio 16 d. ant Šiaurinio molo Klaipėdoje buvo įžiebtas Baltasis švyturys, o dešimtmečiu anksčiau – 1874 m. spalio 20 d. – Nidos švyturys.

Šios sukaktys ir kitąmet planuojamas atnaujinto bei lankytojams pritaikyto uostamiesčio švyturio atvėrimas visuomenei tapo akstinu Klaipėdos ir Neringos savivaldybėms 2024-uosius skelbti Švyturių metais.

Uostamiesčio politikai šiai idėjai pritarė.

Planuojama, kad Švyturių metų programą Klaipėdoje sudarys savivaldybės biudžetinių, viešųjų kultūros ir švietimo įstaigų bei Valstybinio jūrų uosto direkcijos iniciatyvos.

Manoma, kad Švyturių metų paskelbimas Klaipėdoje taps puikia proga pabrėžti šių uostams itin reikšmingų infrastruktūros objektų aktualumą, rasis galimybė papasakoti jų istoriją, leis miestiečiams ir miesto svečiams geriau pažinti jūrinę kultūrą.

Idėjos iniciatorių nuomone, tai formuotų teigiamą žinutę apie Klaipėdą kaip jūrinę kultūrą puoselėjantį miestą bei taptų teigiamu veiksniu didinant miesto turistinį patrauklumą.

Lėšų poreikį idėjų įgyvendinimui planuojama pateikti 2024–2026 m. Strateginio veiklos plano Kultūros plėtros programoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS