Apleisti pastatai kelia pavojų miestiečiams | kl.lt

APLEISTI PASTATAI KELIA PAVOJŲ MIESTIEČIAMS

Uostamiestyje užfiksuojami vis nauji apleisti statiniai, kurie kelia pavojų miestiečiams. Manoma, kad kai kuriais jų būtų galima papildyti neprižiūrimų pastatų sąrašą. Naujus gyvenamuosius plotus atranda ir benamiai.

Uostamiestyje užfiksuojami vis nauji apleisti statiniai, kurie kelia pavojų miestiečiams. Manoma, kad kai kuriais jų būtų galima papildyti neprižiūrimų pastatų sąrašą. Naujus gyvenamuosius plotus atranda ir benamiai.

Teritorija priminė džiungles

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai lankėsi buvusioje Lietuvos kino studijoje, esančioje Kretingos gatvėje.

"Ten – tikros džiunglės. Teritorijoje, kurios plotas siekia beveik du hektarus, esantys pastatai labai apleisti. Reikės daug pastangų jiems sutvarkyti", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės

Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Šį objektą kontrolieriai aplankė, sulaukę skundo dėl netvarkos. Pasak K.Vintilaitės, bus bandoma susisiekti su teritorijos savininku. Jis pasikeitė prieš aštuonerius metus.

"Matyti, kad niekas nuo to laiko, o gal ir ilgiau, netvarkyta. Svarstytinas klausimas, ar šį objektą reikėtų įtraukti į apleistų pastatų sąrašą. Tokių statinių savininkams, skaičiuojant nekilnojamojo turto ir žemės mokesčius, taikomas maksimalus tarifas", – pabrėžė vedėja.

Nerimą kelia degalinė

Nerimą kontrolieriams sukėlė ir Kretingos gatvėje esanti teritorija, kur anksčiau veikė degalinė. Ši teritorija taip pat labai apleista. K.Vintilaitės teigimu, įtartinas ir ten atsidaręs telkinys.

"Įdomu, koks ten vanduo. Gal iš degalinės įrenginių? Informaciją apie tai perduosime aplinkosaugininkams. Aiškinsimės, kam priklauso šis objektas. Degalinės iškaba dar likusi, o tokia netvarka", – pasakojo vedėja.

Pasak K.Vintilaitės, netvarkingai atrodo ir buvusį pasienio veterinarijos tarnybos pastatą, esantį Naujojoje Uosto gatvėje, supanti aplinka.

"Arti gatvės esantis statinys dar atrodo padoriai, bet teritorija visa apaugusi krūmais. Vaizdas tikrai nekoks", – teigė vedėja.

Pastate įsikūrė benamiai

Naujus gyvenamuosius plotus atrado ir benamiai. Jie užėmė tuščią pastatą Skerdėjų gatvėje, kuris anksčiau priklausė fabrikui "Šatrija".

Pasak K.Vintilaitės, šis pastatas buvo tvarkingas. Jis nėra įtrauktas į neprižiūrimų statinių sąrašą. Jį juosė tvora. Tačiau benamiai joje praardė skylę ir pateko į vidų.

"Šiame name – daug gyventojų. Jie susinešė senas sofas. Kabo ir naujametės girliandos. Kadangi šio pastato būklė nebloga, yra išlikę didelė dalis langų, tai benamiams labai patogu.

Neužpučia vėjas, nepatenka lietus. Be to, netoli turgus. Benamiai čia gyvena jau tris savaites", – pasakojo vedėja.

Kontrolieriai kviesis pastato savininkus ir informuos apie situaciją. Negyvenami pastatai turi būti taip užsandarinti, kad į juos nepatektų žmonės.

"Dėl tokių gyventojų gali kilti daug bėdų. Ten jie girtauja, rūko. Nežinia, kas gali įvykti. Iki nelaimės vienas žingsnis", – nuogąstavo vedėja.

Centre – daug netvarkos

Netvarkos pilna ir miesto centre. Tokia teritorija yra aplink S.Daukanto 37 namą – prieš Skulptūrų parką, kur yra karių kapinės.

Panaši situacija yra ir tarp S.Daukanto 40 ir 40B namų. Šiukšlės mėtosi prie karių kapinių tvoros.

"Ten ne tik žiemos, bet ir rudens šiukšlių likučiai. Kreipsimės į savininkus", – teigė vedėja. Netvarkingų vietų yra ir J.Karoso gatvėje.

Kadangi šiemet pavasaris prasidėjo anksčiau, K.Vintilaitė kvietė visus apsitvarkyti savo teritorijas.

"Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad miesto centras idealiai tvarkingas. Tačiau taip yra tik pagrindinėse gatvėse. Kai įlendi giliau, randi visko", – pabrėžė vedėja.

GALERIJA

  • Į pastatą Skerdėjų gatvėje benamiai pateko išlaužę tvorą.
  • Kontrolieriai susidomėjo, iš kur buvusios degalinės teritorijoje atsirado telkinys.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

apleistas sklypas

O kiek savininkas mokesčių už sklypą moka?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS