Atgimimo aikštėje ėmė tiksėti čempionato laikmatis | kl.lt

ATGIMIMO AIKŠTĖJE ĖMĖ TIKSĖTI ČEMPIONATO LAIKMATIS

Iki pasaulio salės futbolo čempionato likus lygiai šimtui dienų, Atgimimo aikštėje įjungtas atgalinis laikmatis, fiksuojantis tirpstantį laiką iki artėjančios futbolo šventės Lietuvoje. Vienas čempionato etapų vyks ir uostamiestyje.

Į Klaipėdą atvyks brazilai

Pasak Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Tomo Danilevičiaus, tai – neeilinis įvykis visai Lietuvos sporto bendruomenei.

Lig šiol Lietuvoje niekada nevyko jokios sporto šakos pasaulio čempionatas, todėl esą rengėjams tenka didelė atsakomybė.

„Esu klaipėdietis, savo miesto patriotas, todėl labai džiaugiuosi, kad vienas čempionato etapų vyks būtent mano gimtajame mieste. Labai laukiame atvyksiančių į Klaipėdą brazilų komandos. Kažkada meras pajuokavo, jog gerai būtų, kad į Klaipėdą atvežtume brazilus, tai mes savo pažadą ištesėjome“, – po laikmačio paleidimo ceremonijos kalbėjo T.Danilevičius.

„Belieka tik laukti, sulaukti, mėgautis, džiaugtis ir tikėtis, kad tai ne paskutinis tokio lygio čempionatas Klaipėdoje“, – šventinėje ceremonijoje teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Proga pasirodyti pasauliui

Kartu su LFF prezidentu į Klaipėdą atvyko ir federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius bei FIFA turnyrų vadovas Jaime Yarza.

Svečias Lietuvoje viešėjo jau trečią kartą, tačiau Klaipėdoje – pirmąkart.

Būtent čia vyks vieno čempionato pogrupio varžybos.

„Pagrindinis šio mano vizito tikslas buvo susitikti su švietimo, mokslo ir sporto ministru ir suderinti paskutinius organizacinius reikalus. Esu labai patenkintas tuo, kaip čia viskas organizuojama. Esamas sąlygas būsimam čempionatui vertinu labai gerai. Lietuva – itin moderni šalis, čia puikios salės, puikūs viešbučiai, kokybiškas aptarnavimas“, – atviravo J.Yarza.

Švietimo ministerijos teigimu, FIFA pasaulio salės futbolo čempionatui iš šalies biudžeto skirta 1,43 mln. eurų.

Dalis šių lėšų skirta čempionato treniruotėms numatytų salių Vilniuje, Prienuose, Garliavoje, Palangoje ir Klaipėdoje remontui.

J.Yarza teigė, kad bendras šių varžybų biudžetas siekia apie 20 mln. JAV dolerių.

Teigiama, kad apie 10 mln. JAV dolerių iš šios sumos bus išleista tiesiogiai Lietuvoje.

Anot svečio, šis čempionatas bus ne tik salės futbolo populiarinimas, bet ir jį rengiančiai šaliai labai gera proga pasirodyti pasauliui.

Kausis už Lietuvą

T.Danilevičiaus teigimu, planuojama, kad be pačių sportininkų ir trenerių į Lietuvą atvyks apie tūkstantis oficialių svečių.

Tikimasi, jog dėl gana sparčiai Lietuvoje ir Europoje vykstančios vakcinacijos į čempionatą galės atvykti ne tik sportininkai, bet ir salės futbolo gerbėjai.

Čempionatui Lietuvoje rengtasi dvejus metus.

FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas vyks rugsėjo 12 – spalio 3 dienomis Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

A ir C grupių komandų rungtynės vyks Kaune, B ir F grupių turnyrai – Vilniuje, D (Panama, Čekija, Vietnamas, Brazilija) ir E (Angola, Japonija, Paragvajus, Ispanija) – Klaipėdoje.

Lietuvos rinktinė rungtyniaus A grupėje su Venesuelos, Kazachstano ir Kosta Rikos komandomis, iš viso čempionate varžysis 24 ekipos.

„Lietuvos komandai tai bus didelis iššūkis, esame tarp 24 stipriausių pasaulyje komandų. Treneriai iškėlė siekį patekti į 16-uką. O ten jau viską lems burtai ir sportinis pyktis, bet, manau, kad mūsų vaikinai nuoširdžiai lies prakaitą už Lietuvą“, – kalbėjo T.Danilevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS