Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų | kl.lt

BANDĖ PASISKINTI GYVENTOJŲ PASODINTŲ NARCIZŲ

Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo metu laukęs autobuso stotelėje.

„Facebook“ paskyroje „Paupiai. Klaipėda“ gyventoja įkėlė įrašą ir pasidalijo automobilio, kuriuo atvyko minėtoji moteris, nuotrauka.

„Ponia (bet abejoju, ar tinka šis apibūdinimas) iš šios mašinos, bandė susiskinti puokštę narcizų. Tikriausiai norėjo namus pasipuošti. Mano vyras tuo metu stovėjo autobusų stotelėje. Jei nebūtų pradėjęs šaukti, turbūt visą pakelę būtų nušienavusi. Kaip apgailėtina“, – rašė gyventoja.

Paupių bendruomenės vadovė Regina Baguckienė pasakojo, kad narcizus savo rankomis sodino patys gyventojai, tai esą užtruko ne vieną dieną.

„Mes iš projektinių lėšų pirkome narcizų svogūnėlius ir kiekvieną rudenį, jau trečius metus iš eilės, sodinome narcizus“, – sakė R. Baguckienė.

Oficialiais duomenimis, 2021 m. gėlių svogūnėlių sodinimo akcijos metu, palei Joniškės g., Rūko g., Klemiškės g., Jaunystės g. atskirose teritorijose buvo pasodinta daugiau nei 15 tūkst. daugiamečių gėlių svogūnėlių.

Mašina neprasta, prabangi, nemanau, kad tas žmogus negalėjo jų nusipirkti.

2022 m. gėlių sodinimo akcija buvo tęsiama, sodinant narcizus Rūko ir Jaunystės, Šienpjovių ir Tylos g. esančiose žaliosiose zonose. Pasodinta beveik 11 tūkst. narcizų.

2023-iaisiais naujai rekonstruotoje Klemiškės g. buvo pasodinta per 7 tūkst. ankstyvųjų gėlių.

Per trejus metus narcizų svogūnėliams išleista apie 3,5 tūkst. eurų.

Atvejų, kada nepažįstamieji bandė prisiskinti pasodintas gėles, būta ir anksčiau.

„Šitokių atvejų buvo ir pernai, tikrai skynė, irgi narcizus. Rūko gatvėje gyventojai matydavo, kaip kažkas prisiskynę narcizus nešėsi. Praėjusiais metais gėdinome, kad tai nėra gražu ir nereikėtų taip daryti“, – tikino bendruomenės vadovė.

Nėra žinoma, kiek minėtoji moteris spėjo prisiskinti narcizų.

„Mašina neprasta, prabangi, nemanau, kad tas žmogus negalėjo jų nusipirkti. Bet jeigu kiekvienas panorėjęs sustos ir nusiskins, tai ir patiems gyventojams rankos nusvirs. Stengiasi, sodina, tikrai ne vienos ar dviejų valandų darbas. Mes užtrukdavome ir dieną, ir net dvi, svogūnėlių skaičius didelis, jų taip greitai nepasodinsi“, – teigė R. Baguckienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Negali nevogti

Palikite Jūs tuos Paupius ramybėje! Puiki bendruomenė, visada pasipuošia per šventes, pilietiški, darugiški. Sužydėję šimtai narcizų svogūnėlių vejoje džiugina ne tik paupiečius, bet ir visus praeinančius, pravažiuojančius žmones. O viena vagilka su "Volvo" pataupė eurus ir prisikynė, tarsi ji būti sodinusi ir prižiūrėjusi.

Klaipeda

Dėl tokio veiksmo straipsnį talpinti? Kas čia iš tikrųjų nori viešintis? Paupiai? Tokie dalykai vyskta visame mieste. Tai ne straipsnį rašykite, o kreipkitės į viešos tvvarkos sk. ar policiją..

tautodailininkė

mano kai pavagia dirbini tai aš labai didžiuojuosi. Reiškia tikrai geras, tikrai pataikiau ir labai reikalingas žmogui kuris ji pasiėmė nes neturėjo pinigų nusipirkt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS