Danėje – pavojingos maudynės | kl.lt

DANĖJE – PAVOJINGOS MAUDYNĖS

Į kiemą vaikus išleidę tėvai negali būti tikri, kad jie neužsiims pavojingomis pramogomis. Šeštadienio pavakarę penki berniukai maudėsi Danėje netoli Jono kalnelio. Šioje vietoje maudytis draudžiama.

Į kiemą vaikus išleidę tėvai negali būti tikri, kad jie neužsiims pavojingomis pramogomis. Šeštadienio pavakarę penki berniukai maudėsi Danėje netoli Jono kalnelio. Šioje vietoje maudytis draudžiama.

Turi rūpintis tėvai

Šeštadienio pavakarę buvo šilta, tad vaikai susižavėjo maudynėmis. Penki berniukai ant kranto buvo pasiguldę dviračius, susidėję rūbus. Jie šokinėjo į Danę nuo kranto.
Berniukų amžius – 10–13 metų. Upėje vaikai maudėsi neprižiūrimi suaugusiųjų.

Danės upėje nėra maudymosi vietų. Anksčiau viena buvo vadinamajame Mažajame Kaimelyje, tačiau ji panaikinta.

"Maudytis galima ten, kur yra maudyklės, budi gelbėtojai. Klaipėdoje jos yra tik prie jūros. Už šias vietas savivaldybė ir atsako. Aišku, toje Danės vietoje nėra ženklų, kad maudytis draudžiama", – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

L.Dūda atkreipė dėmesį, kad maudytis Danėje miesto centre turėtų būti nelabai malonu, nes vanduo neatrodo, kad yra švarus. Jis žalias.

"Tėveliai turi pasirūpinti savo vaikais. Žiūrėti, kokioje kūdroje jie maudosi", – pabrėžė vadovas.

Gali nunešti srovė

Anot įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, blogiausia, kad vaikai upėje maudėsi be suaugusiųjų priežiūros.

"Šioje vietoje gelbėtojai nebudi. Tai nėra vieta, skirta maudymuisi. Blogai, kad vaikai maudosi be suaugusiųjų priežiūros. Šioje vietoje nėra labai gilu, bet yra srovė, kuri gali nunešti. Tai nesaugu", – įspėjo pavaduotojas.

A.Siakki tvirtino, kad netoli miesto centro yra ir daugiau vietų, kur vaikai maudosi. Prie Jono kalnelio jie tai daro nuolat.

"Nelaimė gali įvykti ir upėje, ir ežere, ir jūroje. Visais laikais vaikai ėjo ir eina maudytis be suaugusiųjų priežiūros, jie visada susiranda nuotykių. Gerai, kai viskas baigiasi laimingai", – teigė pavaduotojas.

Gresia ir infekcijos

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos skyriaus vyriausioji specialistė Nina Gendvilienė aiškino, kad maudytis minėtoje Danės vietoje pavojinga ne tik dėl galimybės nuskęsti.

Vanduo gali būti užterštas, o tada besimaudantiesiems gresia infekciniai susirgimai.

"Jei užsikrės, mieste gali kilti epidemija. Tai pati didžiausia grėsmė. Pasekmių ir susirgimų gali būti įvairių. Vandens kokybės tyrimai šioje vietoje nėra atliekami", – pasakojo N.Gendvilienė.

Už maudymąsi neleistinose vietose gresia nuobaudos. N.Gendvilienė taip pat pabrėžė, kad Klaipėdoje leidžiama maudytis tik tose vietose, kur yra maudyklės, budi gelbėtojai. Visur kitur maudytis neleistina.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Labai negeroje vietoje tie vandens dviračiai, Viską bando sugrūsti į vieną vietą, Palikim Dangę irkluotojams, jie labai gražiai treniruojasi ir garsina mūsų miestą, o kas atsakys kai valtis susidurs su tokiu vandens dviračiu, valtys tai tūkstančius kainuoja o dar traumos, po teismus užtampys ir tuos kurie nuomoja dviračius ir tie kurie plaukioja, ir tuos kas leidimą davė negalvodami apie saugumą.

hmm

Kaip man atsibodo mūsų valdžia. Nuolat aiškina kaip mums gyventi. Noriu ir maudausi, noriu nesimaudau. Dabar visur kažkoks exhibicionizmas turi būti - nepasimaudysi kol nėra prižiūrinčio valdžios atstovo. Nu ne Jūsų čia reikalas mielieji.

Renatusia

*Dangėje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS