Danės skvero fontanas kol kas dar negros | kl.lt

DANĖS SKVERO FONTANAS KOL KAS DAR NEGROS

Danės skvero fontanas šį sezoną nedžiugins klaipėdiečių ir miesto svečių. Pernai per vasaros liūtį nepataisomai nukentėjusios po grindiniu esančios techninės fontano įrangos nebus spėta sutaisyti. Tačiau likę miesto fontanai bus įjungti jau šį sekmadienį, per Motinos dieną.

Pirmąjį gegužės sekmadienį, tradiciškai per Motinos dieną, fontanai pradės veikti prie Jono kalnelio, „Vaidilos“ aikštėje, taip pat Teatro aikštėje, skvere prie burlaivio „Meridianas“, Puodžių g. prie paminklo Vydūnui, Karlskronos ir Debreceno bei Pempininkų aikštėse.

Ir, žinoma, Danės krantinėje prie „Žvejo“ skulptūros.

Tačiau neveiks šiuolaikiškas muzikinis fontanas Danės skvere su projekcinėmis vaizdo instaliacijomis.

Jo įrangą pernai vasarą per liūtį gausiai užliejo vanduo, tad klaipėdiečių pamėgtas fontanas sezono nepabaigė ir rugpjūtį jau nebeveikė.

Techninė patalpa, kurioje yra visa programinė fontano įranga, buvo visiškai apsemta vandeniu.

Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojai samdė ekspertus, kad būtų išsiaiškinta, dėl kieno kaltės užlieta programinė fontano įranga.

„Dabar rengiame viešąjį pirkimą Danės fontano atnaujinimo darbams. Negalime pažadėti, kad per vasarą jį spės suremontuoti ir įjungti. Preliminari remonto kaina – iki 300 tūkst. eurų. Tokios yra anos liūties pasekmės. Buvome pasitelkę ir ekspertą, ieškojome priežasčių, kodėl taip atsitiko, ir sprendinių, kad ateityje taip neatsitiktų. Sudėtinga situacija, nes tokių įrenginių Lietuvoje nėra daug, todėl procesas ir užtruko“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

Danės fontano įrengimas kainavo daugiau nei 800 tūkst. eurų.

Paties Danės skvero rekonstrukcija buvo vienas didesnių ir svarbesnių pastarųjų metų Klaipėdoje įgyvendinamų projektų, tam buvo skirta beveik 11 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Atsakomybė

Už projektų sužlugdyma AR neįgyvendinima turėtų biurokratai kartu su politikais atsakyti materialiai. Kada toks įstatymas bus pagaliau priimtas?

Kaunietis - klaipėdietis

Klaipėdiečiams ir miesto svečiams šis fontanas įspūdingas dėl reginio, o mums – ir dėl sudėtingų darbų. Fontano technines patalpas betonavome ir įrengėme gylyje, kuris buvo pustrečio metro žemiau Danės upės dugno“, – pasakoja generalinio rangovo UAB „Plungės lagūna“ Darius Bieliauskas. Statybininkams reikėjo sutvirtinti nestabilų gruntą ir įrengti patikimą hidroizoliaciją techninėms įspūdingo fontano patalpoms. Taip, labai “profesionaliai” padirbėjo

Amžinai

tas pats - paima kad ir seną bet gerą įrengimą, padaro kažkokius mizerius ir myštukus o paskui nieko daugiau neveikia tik taiso ir taiso..Tfu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS