Dėl etikos – politikų mūšis: ne tik pavadino Šreku | kl.lt

DĖL ETIKOS – POLITIKŲ MŪŠIS: NE TIK PAVADINO ŠREKU

Klaipėdos rajono tarybos narė Rasa Petrauskienė dėl socialiniame tinkle paviešintos žinutės apie rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Sigito Karbausko išvaizdą gali atsidurti etikos sargų akiratyje.

Pavadino Šreku

Reakcijų susilaukė asmeninėje R.Petrauskienės feisbuko paskyroje paviešinta žinutė. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė taryboje S.Karbauską vadina Sigiu, mini pravardę Šrekas.

R.Petrauskienė dalijosi S.Karbausko nuotraukomis, šalia pridėjusi internete rastus piešinius su apkūnių vyrų atvaizdais.

Politikė aiškino, kad įžeisti S.Karbausko nenorėjo, o siekė atkreipti dėmesį į administracijos direktoriaus elgesį.

"Kiek pažįstu direktorių, jis ir neturėjo stipriai sureaguoti. Jis viską puikiai suprato, tai nebuvo dėmesio atkreipimas į jo išvaizdą, dėmesys nukreiptas į jo politinius veiksmus", – paaiškino R.Petrauskienė.

Papiktino: Klaipėdos rajono tarybos narės užuomina apie savivaldybės administracijos direktorių S.Karbauską sukėlė diskusijų audrą. "Facebook" nuotr.

Pranešimą ištrynė

Tačiau Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas labai griežtai sureagavo į tokį politikės šmaikštavimą ir patikino, kad skatinimas patyčioms neturėtų sklisti iš politikų.

"Kada chamizmas tapo norma? Kada mūsų tarpusavio bendravime nebeliko pagarbos ir pakantumo vienas kitam? Ypač nepagarba kitokiai nuomonei ar pozicijai išryškėjo pastaruoju metu. Tarybos posėdžiuose daugiau laiko skiriama įžeidinėjimams, o kartais net ir atvirai neapykantai, o ne normaliam darbui. Ir tai daro ne kas kitas, o kai kurie tarybos nariai, kurie sau leidžia atvirai įžeidinėti vieni kitus, svaidosi nepagrįstais kaltinimais ar šmeižia net nesusimąstydami apie pasekmes ir kaip jų elgesys griauna ne tik jų pačių įvaizdį, parodo vidinės kultūros stoką ir pakerta pasitikėjimą taryba, politika ar demokratija apskritai", – kalbėjo B.Markauskas.

Rajono meras pripažino, kad pats nebereaguoja, kai įžeidinėjamas jis pats.

Aš sakiau, kad reikia rinkti merą pagal svorį.

"Ir tai ne tik įvairūs epitetai. Kuriamos ir nebūtos istorijos bei vadinamieji memai, kurie akivaizdžiai prasilenkia su padorumu ar etika. Vis dėlto kaip meras privalau reaguoti į tarybos narės paskelbtą informaciją. Įrašą ji jau ištrynė, matyt, sulaukusi pamokymų, kad tai visiškai prasilenkia su etika. Tačiau prieš ištrinant jį jau matė daugybė žmonių, todėl moralinė žala – padaryta. Man gėda, kad gyventojų išrinkti atstovai – tarybos nariai, kurie turėtų dirbti dėl gyventojų ir gyventojams, kurie gali ir turi kartais nesutarti, šiandien skęsta įžeidinėjimų ir patyčių liūne, kurį patys ir kuria", – pabrėžė B.Markauskas.

Dėmesys politiniam fonui

B.Markausko manymu, įraše R.Petrauskienė ne tik atvirai tyčiojosi iš administracijos direktoriaus išvaizdos, bet ir kvietė tai daryti kitus.

"Noriu pabrėžti – kviečia ne kritikuoti darbus, įgyvendinamą politiką, bet konkrečiai tyčiotis iš to, kaip žmogus atrodo. Ar tarybos narei yra riba, ties kuria ji sustotų, susivokusi, kad negali žeminti kitų žmonių?" – svarstė Klaipėdos rajono meras.

"Tai tik mero nuomonė. Tai jo asmeninis vertinimas. Aš turėjau kitą tikslą. Tai tik viena detalė iš konteksto. Sekant rajono politinį gyvenimą, tai buvo reakcija į nuolatinį administracijos direktoriaus kitų žmonių žeminimą, įžeidinėjimus ir nesiskaitymą. Aš norėjau atkreipti dėmesį į politinį foną rajone", – į kritiką atsakė R.Petrauskienė.

Politikė aiškino, kad ji neturi tikslo perauklėti S.Karbausko.

"Diskusija apie tai, ką ateityje mes norime turėti valdžioje. Ar norime ir toliau matyti nepraustaburnius ar kitokius žmones?" – tikino R.Petrauskienė.

Į merus – pagal svorį

Pats S.Karbauskas tikino, kad turi storą politiko odą, todėl jo tokie pasisakymai neįžeidė.

"Man nuoširdžiai gaila Rasos. Nes labiausiai šioje istorijoje nukentėjo pati R.Petrauskienė. Man suprantama, ji neteko administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigų, algos. Reikėtų suprasti, kad einant į politiką būna laimėjimų, bet pasitaiko ir pralaimėjimų. Siūlau mažiau mokyti kitus", – kalbėjo S.Karbauskas.

Direktorius juokavo, kad išties geras buvo jo siūlytas šūkis prieš rinkimus.

"Aš sakiau, kad reikia rinkti merą pagal svorį. Tai gali būti tiek fizinis, tiek politinės įtakos svoris", – juokavo S.Karbauskas.

GALERIJA

  • Papiktino: Klaipėdos rajono tarybos narės užuomina apie savivaldybės administracijos direktorių S.Karbauską sukėlė diskusijų audrą.
  • Sigitas Karbauskas
  • Pozicija: R.Petrauskienė paaiškino, kad žinute norėjo atkreipti dėmesį į etikos klausimus politiniame rajone gyvenime.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

tam bloga

Pavemk-praeis.O ne spausdintom moki rašyti,sako,turi kompleksų taip rašydamas.

to bloga

pajuokink dar...tu labai gerai išmanai apie meilę,kas ką myli.Mes tai matome kitaip.

Kilkė

Tragedija rajono konservatoriai-pilni didybės manijos, bet kompetencijos nulis. Tik nuotraukos ir gatvių pavadinimai. Tiesa, dar kitus puldinėti jų duona kasdieninė. Didžiausias Petrauskienės nuopelnas- pabėgo apie šimtas rajono partijos narių nuo jos “ valdymo”. Nesibaigianti priešų paieška pagrindinis konservatorių darbas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS