Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybą lydi spartesnių įkurtuvių lūkesčiai | kl.lt

GARGŽDŲ DAUGIAFUNKCIO SPORTO CENTRO STATYBĄ LYDI SPARTESNIŲ ĮKURTUVIŲ LŪKESČIAI

  • 1

Kasdien vis labiau ryškėjantys Gargždų daugiafunkcio sporto centro kontūrai liudija: bemaž prieš dešimtį metų užgimusi drąsi vizija išties virsta realybe. Dar daugiau – šiandien gargždiškiai bei viso Klaipėdos rajono gyventojai gali džiaugtis ne vien pagaliau įgyvendinamu ambicingu projektu, bet ir gerokai spartesniais, nei numatyta, statybos tempais.

Nestigo prieštaringų vertinimų

Architektų studijos „AEXN“ parengtas apie 7,5 tūkst. kv. m ploto sporto ir pramogų komplekso Gargžduose, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje projektas tarptautinį architektūros idėjų konkursą laimėjo dar prieš šešerius metus.

Daugiafunkcis centras buvo pristatytas kaip baseino, sporto salės ir ledo arenos kompozicija, kiek vėliau buvo sprendžiama įgyvendinti kuklesnio statinio neužstatytoje miesto stadiono teritorijoje projektą, galiausiai grįžta prie pirminės vietos, tačiau jau atsisakius ledo arenos korpuso.

Kaip pripažino Gargždų krepšinio komandos „Gargždai“ savininkas Ovidijus Jakubaitis, iki šiandienos rezultato buvo nueitas ilgas ir nelengvas kelias.

„Dėl daugiafunkcio sporto centro statybos būta daug diskusijų, prieštaringų ir net skeptiškų vertinimų. Tačiau Klaipėdos rajonas yra augantis, ir toks objektas turi patenkinti tiek gausios sporto bendruomenės, tiek visų kitų gyventojų poreikius. Tad džiugu, kad bendromis jėgomis nuveiktas didžiulis darbas davė rezultatą – valdžia išgirdo ir įsiklausė į šiuos poreikius“, – prisiminė pašnekovas.

„Infes“ nuotr.

Aukščiausio lygio rungtynėms

O. Jakubaičio žodžiais, labai svarbu ir tai, kad, projektą pakoregavus pagal nūdienos aktualijas, Klaipėdos rajono centras turės tokią sporto salę, kuri atitiks Lietuvos krepšinio lygos reikalavimus talpinti ne mažiau kaip 1,2 tūkst. žiūrovų.  Tad nacionalinėje lygoje kovojanti „Gargždų“ komanda jau netrukus ištikimus sirgalius galės kviesti ne į Palangos sporto centro, o savų namų arenoje vykstančias aukščiausio lygio rungtynes. Galiausiai – turės puikią treniruočių erdvę, kurioje galės gludinti savo meistriškumą.

„Žinoma, ši moderni sporto salė atlieps ne tik krepšinio, bet ir salės futbolo, badmintono, tiek kitų sporto šakų atstovų poreikius. Ką jau kalbėti apie kitame korpuse veiksiantį baseiną, kurio visi taip laukia. Sportas rajone tikrai guvus, įvairiose varžybose mūsų sportininkai išsiskiria itin aukštais rezultatais. Todėl naujasis daugiafunkcis centras neabejotinai tik dar labiau sustiprins sporto bendruomenę, suteiks daugiau motyvacijos siekti dar didesnių aukštumų bei prisidės prie jaunųjų talentų ugdymo. Be to, šią erdvę bus galima puikiai išnaudoti ir įvairiems kitiems – kultūros, pramoginiams renginiams“, – vardijo pašnekovas.

Baseinas – ne tik plaukti

Dveji su puse metų. Per tiek laiko nuo sutarties pasirašymo praėjusių metų lapkričio 9-ąją Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybos generalinis rangovas – bendrovė „Infes“ įsipareigojo įgyvendinti šį 29,2 mln. eurų vertės projektą.

Pastaruoju metu intensyviai plėtojamoje Gargždų miesto dalyje ne tik vienas greta kito iškils du didžiuliai komplekso pastatai, bet ir bus sutvarkyta aplinkinė teritorija, įrengiamos visos reikalingos komunikacijos, automobilių stovėjimo aikštelė, takai bei viešosios erdvės. Kaip patikino bendrovės „Infes“ statybos projektų direktorius Mantas Šalčius, pačioje pavasario pradžioje statybvietėje užvirę darbai vyksta sklandžiai.

„Užtikrintai judame į priekį – viskas einasi pagal planą ir net sparčiau. Šiuo metu baseino konstrukcinės dalies betonavimo darbai yra baigti, įrengti visi pamatai, kyla pirmas aukštas, darbai taip pat paraleliai vyksta ir universalios sporto salės pastato dalyje“, – pasakojo pašnekovas. 

Kaip pripažino M. Šalčius, bene daugiausiai iššūkių statytojo laukia baseino korpuse. Čia suprojektuotas 25 m ilgio keturių takelių baseinas pakeliamu dugnu, kad būtų galima organizuoti ne tik plaukimo, bet ir šuolių į vandenį nuo tramplino treniruotes bei varžybas. Baseino dugno gylis sieks iki 4 m.

Mantas Šalčius. „Infes“ nuotr.

Nuo funkcijos iki estetikos

„Tokių parametrų ir galimybių baseinas, kuris bus įrengtas šiame daugiafunkciame sporto centre, turbūt bus pirmas toks visoje Lietuvoje. Platus pritaikymas leis jį maksimaliai įdarbinti ir organizuoti čia įvairias veiklas, – apie objekto išskirtinumą kalbėjo bendrovės „Infes“ atstovas. – Mums, kaip statytojui, sunkiausios užduotys susijusios ne tik su pakeliamų dugnų, bet ir valymo įrenginių įrengimu – tai vienas esminių dalykų baseine, tad labai svarbu, kad technologija būtų efektyvi ir atitiktų visus privalomus standartus.“

Vertindami šiandienos situaciją, esame linkę manyti, jog jau faktiškai ateinančiais metais būtume pajėgūs užbaigti komplekso statybą.

Baseino pastate taip pat numatyta įrengti tribūnas, rūbines, administracines patalpas ir SPA zoną su pirtimis bei sūkurine vonia. Tad neabejojama, kad ši vieta taps stipriu traukos centru ne tik siekiant sportinių aukštumų, mokantis plaukti, bet ir ieškant turiningo poilsio bei pramogų.

Verta paminėti, kad Gargždų daugiafunkcio sporto centro projektas išsiskiria ir projektuotojų dėmesiu įdomesniems architektūriniams sprendimams, kurie, M. Šalčiaus teigimu, taip pat reikalauja statytojų profesionalumo bei darbo preciziškumo.

Savitą modernaus komplekso veidą kuria visuma elementų – pastatų tūrius minkštinančios užapvalintos linijos, liaunos kolonos, didžiulės stiklo vitrinos, fasado apdailai skirtos aliuminio lamelės.

„Infes“ nuotr.

Darbai juda sklandžiai 

Kaip įvardija patys projektuotojai, architektūrinė projekto idėja – sujungti atskirus tūrius į vientisą darinį. Išorinis fasado paviršiaus kontūras paverčiamas tarsi vienijančiu skydu, o pagrindinėms vidaus erdvių pertvaroms pasirinktos skaidrios faktūros.

„Tai bus modernus, išties architektūriškai savitas ir gražus kompleksas“, – sakė bendrovės „Infes“ statybos projektų direktorius M. Šalčius.

Pagal sutartinius įsipareigojimus objekto statybą generalinis rangovas turėtų užbaigti 2025 m. gegužę. Tačiau, kaip pripažino pašnekovas, šiuo metu statyboms į priekį judant gerokai sparčiau, nei numatyta, būtų galima tikėtis ir ženkliai ankstesnio finišo.

„Ir tai yra bendras visos komandos, kuriai esu labai dėkingas už profesionalų ir darnų darbą, nuopelnas“, – pasidžiaugė M. Šalčius.

GALERIJA

  • Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybą lydi spartesnių įkurtuvių lūkesčiai
  • Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybą lydi spartesnių įkurtuvių lūkesčiai
  • Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybą lydi spartesnių įkurtuvių lūkesčiai
  • Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybą lydi spartesnių įkurtuvių lūkesčiai
  • Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybą lydi spartesnių įkurtuvių lūkesčiai
  • Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybą lydi spartesnių įkurtuvių lūkesčiai
  • Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybą lydi spartesnių įkurtuvių lūkesčiai
  • Gargždų daugiafunkcio sporto centro statybą lydi spartesnių įkurtuvių lūkesčiai
„Infes“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Oho

O kodėl rajoniniai tik ketvirtadalį baseino stato, ką bijo vandens pritrūks ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS