Gyventojai pašiurpę: po atviru dangumi – nakvynės namai | kl.lt

GYVENTOJAI PAŠIURPĘ: PO ATVIRU DANGUMI – NAKVYNĖS NAMAI

Vaidilos skvere vaikštinėjantys gyventojai pašiurpę – čia vis matyti išgerti mėgstantys asmenys, kurie prausiasi fontane, lankosi vietiniuose baruose, netoli jų atlieka gamtinius reikalus arba susėdę alkoholį gurkšnoja viešoje vietoje – ant suoliukų, čia pat ir užmiega.

Klaipėdiečiams toks vaizdas nemalonus, tačiau įprastas.

„Norisi ateiti su vaikais šiltą dieną pasėdėti, ledų pavalgyti, o kai visur užimta mūsų „grietinėlės“, nuo kvapų nebesinori nei ledų, nei sėdėti. Pikta tikrai darosi, padaryta žaidimų aikštelė, vaikai žaidžia, o bomžai savo spiritinius gėrimus geria, baisu“, – socialiniuose tinkluose piktinosi klaipėdietė.

Jai pritarė ir kitos moterys – esą norint ateiti į Vaidilos aikštę, su savimi patartina turėti ir dezinfekavimo priemonių.

Žmonėms taip pat kilo klausimas, ar kas nors asmenis, pažeidžiančius viešąją tvarką, stebi? Galbūt čia esančios vaizdo stebėjimo kameros – išjungtos?

„Nakvynės namai po atviru dangumi, pilna „alkašų“ kiekvieną dieną, jokio baimės jausmo, po pat vaizdo kamera vyksta baliai“, – rašė moteris.

Nakvynės namai po atviru dangumi, pilna „alkašų“ kiekvieną dieną, jokio baimės jausmo, po pat vaizdo kamera vyksta baliai.

„Prie viso to dar galimybė vandens baseine nusiprausti, o po to vaikai jame taškosi. Viską gal ir galiu suprasti, bet negaliu suprasti, nejaugi niekas neužtikrina viešosios tvarkos? O gal tai norma?“ – svarstė kita.

„Viešosios tvarkos skyriui žinoma, kad Vaidilos skvere dažnai renkasi žmonės, neturintys pastovios gyvenamosios vietos, todėl skyriaus specialistai dažnai tikrina šią vietą – užfiksavus atvejus, kai asmenys šiukšlina ar geria alkoholinius gėrimus, būtų skiriamos baudos. Pastaruoju metu tokių atvejų užfiksuota nebuvo. Dažnai tokie asmenys, pastebėję pareigūnus, pasišalina, bet po kurio laiko vėl sugrįžta. Keletą kartų skvere buvo rasti girti asmenys – tokiais atvejais kviečiame policijos pareigūnus“, – teigė Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Žmonėms, pastebėjusiems gulinčius girtus asmenis viešoje vietoje, patariama pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Anot Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Astos Kažukauskienės, pranešimų apie panašias situacijas gaunama ir į juos reaguojama.

„Klaipėdos m. PK pareigūnų duomenimis, pranešimų apie mieste, viešose vietose, vartojančius alkoholinius gėrimus, ant suoliukų miegančius neblaivius asmenis gaunama ir į juos reaguojama teisės aktuose nustatyta tvarka. Įvertinus visas aplinkybes, galimiems pažeidėjams gali būti taikoma atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 484 str. arba ANK 481 str.“, – informavo A. Kažukauskienė.

Ji taip pat nurodė, kad nuo šių metų sausio 1-osios iki birželio 19-osios Klaipėdoje už įvairius nedidelius viešosios tvarkos pažeidimus (pagal ANK 481 str.) yra surašytas 271, už alkoholinių gėrimų gėrimą viešosiose vietose arba neblaivaus asmens pasirodymą viešosiose vietose (pagal LR ANK 484 str.) – 327 protokolai.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

A kodi pasisiurpe?

Geroves Valstebyjoj iprastas reiskinys.

Neitiketinas

visu noras nuciulpti ponui ir turiniu apspjauti biednesni!

Vita

Na ,neturėtume tokiais vaizdais gėrėtis. Ten ne tik benamiai okupuoja tuos suoliukus, bet ir narkomanai. Ir visa tai už kelių namų nuo policijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS