Hiperbarinė deguonies terapija – sveikatai, grožiui ir gerai savijautai | kl.lt

HIPERBARINĖ DEGUONIES TERAPIJA – SVEIKATAI, GROŽIUI IR GERAI SAVIJAUTAI

  • 3

Pašalina COVID-19 liekamuosius reiškinius, lengvina savijautą po įvairių ligų ir stabdo senėjimą – tai tik dalis hiperbarinės deguonies terapijos teikiamos naudos. Per pandemiją duris sostinėje atvėrusi „Oxy klinika“ šiemet savo filialą atidarė ir Klaipėdoje.

Įkurtuves pagreitino pandemija

Hiperbarinė deguonies terapija – tai aukšto slėgio kameroje atliekama procedūra, kurios metu organizmas prisotinamas 6–8 kartus didesniu deguonies kiekiu nei įprastomis sąlygomis.

Deguonies koncentracija į ląsteles siekia apie 97 proc. Terapijos metu slėgis sukeliamas iki 1,3–1,5 atmosferos, tad organizmas žymiai geriau įsisavina deguonį, taip reikalingą mūsų gyvybei ir visaverčiam organizmo funkcionavimui. Deguonis – tai energija, geriausias vaistas nuo daugelio negalavimų, įvairių ligų, puiki prevencinė priemonė sveikatai ir grožio puoselėjimui.

Kaip pasakojo „Oxy klinikos“ įkūrėjas ir vadovas Rimantas Grigaitis, būtent pandemija paskatino kuo greičiau įkurti kliniką Vilniuje – moksliniai tyrimai patvirtina, kad deguonies terapija efektyviausiai padeda po persirgto kovido ir kitų virusinių ligų.

Būtent persirgusieji COVID-19 tapo pagrindiniais klinikos klientais, kurie po procedūrų džiaugiasi pagerėjusia sveikata, sugrįžusiu miegu ir jėgų antplūdžiu. Hiperbarinės deguonies terapijos kursas jiems padeda sugrįžti į visavertį gyvenimą, nepaisant amžiaus.

Daugiau nei po metų veiklos klinika nutarė plėstis ir įkūrė savo padalinį Klaipėdoje. Pajūris pasirinktas ne tik dėl palankios geografinės padėties, bet ir klientų aktyvumo. Nemažai susidomėjusių klientų sostinėje buvo sulaukiama iš Vakarų Lietuvos ir Žemaitijos regiono, tad nuo šiol deguonies terapijos paslaugas jie galės gauti arčiau namų.

Siunčia ir gydytojai

Klinikoje sulaukiama gana daug pacientų, kuriems šią terapiją rekomenduoja otorinolanringologai (LOR) ar neurologai. Deguonies terapija padeda sumažinti psichologinio bei fiziologinio nuovargio pasekmes, atsikratyti ūžesio ausyse, pagerina klausą, sutrikusią kraujotaką, sušvelnina depresijos požymius.

„Tai vienas geriausių neinvazyvių būdų pagerinti sveikatą bei savijautą“, – priduria klinikos vadovas R.Grigaitis, vardindamas ilgą sąrašą terapijos teikiamų naudų.

Padeda grožiui ir svoriui

Izraelyje daryti tyrimai parodė, kad hiperbarinė deguonies terapija stabdo senėjimą. Ji taip pat regeneruoja odą, skatina kolageno ir elastino gamybą, pagreitina žaizdų ir randų gijimą po operacijų (taip pat ir po plastinių), kovoja su celiulitu ir raukšlėmis, gerina plaukų augimą. Seansai barokameroje gali padėti mesti ir reguliuoti svorį – jo metu sudeginama 250–500 kcal.

Sportininkams barokameros mažina nuovargį ir padeda atstatyti prarastas jėgas po intensyvių fizinių krūvių ar varžybų. Kaip juokavo R.Grigaitis, deguonies terapija – legalus dopingas.

Remiantis atliktais tyrimais, 8 iš 10 žmonių teigia po procedūros stebintys geresnę savijautą, besijaučiantys žvalesni ir daug energingesni.

Norint pajusti poveikį rekomenduojamas 10 seansų kursas, nors pagerėjimą žmonės pajaučia jau po 4–5 seansų. Sergant sunkesnėmis ligomis, pavyzdžiui, tokiomis kaip cukrinis diabetas ar po onkologinių ligų, neurologinių susirgimų, rekomenduojamas ilgesnis kursas norimam efektui pasiekti: iki 20 seansų barokameroje arba 10 dienų kursą kartojant po kelis kartus per metus.

Paklaustas, ar procedūros nesukelia šalutinių poveikių, R.Grigaitis paaiškino, kad žmogaus organizmas yra apsaugotas nuo per didelio ir neigiamo deguonies įsisavinimo. Vienintelis kartais pastebimas procedūros poveikis – padidėjęs apetitas.

Kuo dar naudinga hiperbarinė deguonies terapija?

mažina sumušimų ir sudaužimų skausmą bei greitina gijimą;

padeda esant aukštam kraujospūdžiui bei sergant širdies ligomis, stimuliuoja kraujotaką bei širdies veiklą;

naudinga patyrus insultą, infarktą ar smegenų traumas;

gydo galvos skausmus bei migreną;

pašalina iš organizmo toksinus bei naikina kenksmingas bakterijas;

stiprina imunitetą;

lengvina apsinuodijimo simptomus;

teigiamai veikia autizmu sergančius vaikus;

atstato odos audinius po nudegimų ar kitų odos pažeidimų;

mažina nuovargį:

atstato jėgas po aktyvios veiklos, varžybų;

gerina miego kokybę, bendrą fiziologinę ir psichologinę savijautą.

https://oxyklinika.lt/

https://www.facebook.com/Oxyklinika

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Sim

Šiandien važiuoju pirmam kartui

...,

Reklama

Solveiga

Kas bandėt? Ar pasiteisino?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS