Į kiną klaipėdiečius vilios ir maistu | kl.lt

Į KINĄ KLAIPĖDIEČIUS VILIOS IR MAISTU

Šią savaitę klaipėdiečiai turės unikalią progą pamatyti trečią kartą uostamiestyje rengiamo Europos kino festivalio "Go Debut" programose dalyvausiančius filmus. Festivalio vertinimo komisijos pirmininkė aktorė Eglė Jackaitė tikino, kad miestiečiams tai puiki dovana, kuria nuodėmė nepasinaudoti.

Festivalis vyks rugsėjo 26–30 d., filmus bus galima pamatyti Kultūros fabrike ir naujoje atraktyvioje "Švyturys Brewery" gastrobaro erdvėje.

Festivalio metu Europos profesionalūs kino kūrėjai, kino mokyklų absolventai iš 27 šalių pristatys apie 50 savo debiutinių filmų ir pluoštą atskirose programose pateikiamų kino kūrinių.

Per penkias dienas ketinama surengti inovatyvių filmų peržiūras, kūrybines dirbtuves, įdomių pokalbių bei diskusijų, susitikimų su kino kūrėjais iš Lietuvos ir užsienio.

Vyraujanti filmų tema – socialinės, dabartinę visuomenę kamuojančios problemos. Konkursinius filmus bus galima pamatyti už bilietą sumokėjus tris eurus.

Žiūrovų laukia ir staigmenų. Daugelis dar nėra matę sferinių filmų, tokia galimybė atsiras jau šią savaitę žiūrint festivaliui pristatytus animacinius bei dokumentinius darbus apie gamtą.

Be to, "Švyturys Brewery" salėje nemokamai bus rodomi Prancūzijos kino klasikos filmai, šis projektas skiriamas prancūziškai kultūrai.

Toje pačioje salėje vyks ir spalvingas festivalio atidarymo koncertas, jame dalyvaus originalios muzikos atlikėja Elizabete Balčus iš Latvijos.

Dar viena staigmena – atskira šio festivalio dalis – septyni klaipėdiečių dabar kuriami dokumentiniai filmai apie Klaipėdą.

Specialų festivalio prizą pelnys originaliausias filmas-inovacija, pasižymintis naujoviškumu, kūrybinėmis idėjomis, pažangiomis kino, medijų formomis ir ypač trumpa trukme. Todėl didesnė dalis filmų trunka vos kelias minutes ir neperkopia pusvalandžio ribos.

Kūrėjai varžysis dėl pagrindinio prizo – Auksinės Anikės ir kitų apdovanojimų.

Festivalio ambasadore vadinama aktorė Virginija Kochanskytė kvietė pasinaudoti išskirtine proga pamatyti mūsų mieste vienintelį kartą rodomus filmus, kurių dalis dalyvaus ir kituose tarptautiniuose kino renginiuose.

Šiuo renginiu siekiama išsiugdyti naują kino meno mėgėjų kartą ir pamaloninti šios srities išpuoselėto skonio klaipėdiečius.

Dalyvauti klaipėdiečių rengiamoje kino šventėje norėjo kūrėjai iš pusšimčio valstybių, jie buvo pateikę apie 700 savo darbų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kino fanas

26d trečiadienį 18 val kviečiu visus į Kultūros fabriką . Kino festivalio atidarymas.55 filmai 7 apie Kalipėdą. O tai jaunimo kūryba apie uostamiestį. Sėkmės. Ačiū.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS