Jaunimo pretenzijos kertasi su etika? | kl.lt

JAUNIMO PRETENZIJOS KERTASI SU ETIKA?

Į Jaunimo centrui pažadėtas naujas patalpas Paryžiaus Komunos gatvėje įsikelti vis negalintys jaunuomenės aktyvistai ėmė reikšti pretenzijas miesto politikams ir savivaldybei. Esą prieš tai šiose patalpose veikė Vakcinavimo centras, dabar čia paslaugos teikiamos karo pabėgėliams, ir Klaipėdos jaunimas ten negali pradėti savo veiklos.

Panoro posėdžio

Klaipėdos savivaldybės jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Laurynas Gečius inicijavo tarybos posėdį, kurio pirmas klausimas – "Dėl Jaunimo centro Paryžiaus Komunos g. 16A situacijos aptarimo".

"Tai yra europinis projektas. Kaip žinote, Jaunimo centras turėjo būti atidarytas jau seniai, dar prieš gerą pusmetį. Bet, aišku, prioritetas buvo suteiktas Vakcinavimo centrui, nes Klaipėdoje, anot politikų ir savivaldybės administracijos, miestas neturi daugiau patalpų. Vakcinavimo centras pagaliau išsikėlė, mes jau persikraustėme ir jaunimo darbuotojai dirbo tris savaites, bet atėjo karas, ir Ukraina pareikalavo vėl tų patalpų", – pareiškė L.Gečius.

Tad Jaunimo centro darbuotojai iš Paryžiaus Komunos g. 16A, kur nuo kovo vidurio veikia Pabėgėlių registravimo centras, turėjo išsikelti į kitą vietą I.Simonaitytės gatvėje.

Panašu, kad jaunimui tai nepatiko.

"Vis tiek Futbolo mokykla ir Jaunimo centras yra pastatytas iš ES pinigų, mes turime vykdyti įvairias veiklas, kad susietume jas su šituo projektu, bet tų patalpų negavome. Jaunimas liko antrą ar trečią kartą nuskriaustas", – tikino Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas.

Kelti reikalavimus, rašyti tarybos nariams, rodyti pasipiktinimą yra mažų mažiausiai nekorektiška ir neetiška.

Nori modernesnių patalpų

L.Gečius teigė, jog siūlė alternatyvas, rašė raštus į savivaldybę ir tarybos nariams, kad šie bandytų ieškoti kitų patalpų karo pabėgėlių iš Ukrainos registravimui, bet administracija esą neklauso.

"Siūlėme Pabėgėlių registracijos centrą įkurti Klaipėdos arenoje. Mes suprantame tą biurokratiją, bet, manau, kad čia ne pinigų klausimas, jie visada atranda kur išsinuomoti, kai reikia. Mes jau ir atidarymą to centro naujų patalpų turėjome daryti kovo pabaigoje, bet išėjo, kaip išėjo. Puikiai suprantame, kad Klaipėdoje trūksta tų patalpų, bet jau Vakcinavimo centrui užleidome vieną kartą, tai dabar užleidome ukrainiečių centrui", – kalbėjo Klaipėdos jaunimo reikalų tarybos vadovas.

L.Gečius teigė, jog Jaunimo centre yra įdarbinti keturi žmonės, tai jiems esą labai nesmagu, kad per dieną turėjo išsikraustyti iš modernių patalpų į ne tokias modernias, o naujas patalpas turėjo užleisti karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Politikų nuomonė skirtinga

Klaipėdos jaunimo ir bendruomenių reikalų koordinavimo grupei priklausanti miesto deputatė Alina Velykienė tokį jaunimo nepasitenkinimą teigė suprantanti.

"Jauni žmonės turėjo didelių lūkesčių pradėti veiklą, ir kas gi norėtų būti vėtomas ir mėtomas. Gal natūrali tokia jų reakcija. Tos erdvės jiems buvo suplanuotos, gal dėl to jie ir reiškia tas pretenzijas. Karas nutiko mums visiems, reikia suprasti, kad situacija yra nestandartinė. Gal savivaldybė galėjo ir kitų patalpų Pabėgėlių registracijos centrui ieškoti, tiesiog nežinau. Yra juk ne tik Klaipėdos arena, yra dar ir piliavietėje konferencijų salė, kodėl jų nepasirinkta, sunku pasakyti", – svarstė A.Velykienė.

Klaipėdos vicemero Arvydo Cesiulio, kuris taip pat priklauso Jaunimo ir bendruomenių reikalų koordinavimo grupei, nuostata dėl jaunuomenės keliamų pretenzijų buvo kur kas griežtesnė.

"Manau, kad jaunimas gali palaukti ir pakentėti. Jie turi gavę ne vienas patalpas, tad kelti reikalavimus, rašyti tarybos nariams, rodyti pasipiktinimą yra mažų mažiausiai nekorektiška ir neetiška", – pabrėžė A.Cesiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Tomas

Bėgantis iš miesto jaunimas, šios miesto tarybos nuopelnas, sėdi pensininkai laukiantys paskutinės darbo dienos. Apgailėtina.

jauno žmogaus

labai ribotas ir trumpas laikas.Negi lauk kol pasens?

Cesiuli...?

Ar ne laikas pradeti galvoti, kad tai tavo paskutine kadencija? Jeigu jau jaunimas nebereikalingas, gal pensijinis amzius atejo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS