Uostamiestyje kai kur draus sukti į kairę | kl.lt

UOSTAMIESTYJE KAI KUR DRAUS SUKTI Į KAIRĘ

Šiaurės prospekto sankryža su Pievų gatve kelia problemų – norima uždrausti važiuojantiesiems iš Pievų gatvės sukti į kairę.

Prie „Regitros“ pastato esanti sankryža yra judri. Šioje vietoje daug sukančio Liepų gatvės link transporto.

Tačiau siūloma paanalizuoti, ar netoliese vertėtų įrengti apsisukimą.

Važiuojantieji Šiaurės prospektu nuo Liepų gatvės pusės dažnokai nemato judančių į pagrindinį kelią, nes šioje vietoje yra įkalnė.

Policijos pareigūnai aiškino, kad dėl situacijos kreipėsi į įmonę „Regitra“, klausta dėl judėjimo srautų įmonės prieigose.

„Regitra“ pripažino, kad nemoko vairuotojų sukti šioje vietoje į kairę, nes posūkis yra pavojingas. Neįtraukia šio ruožo ir egzaminų metu“, – patikino Klaipėdos Kelių policijos tarnybos viršininkas Aurelijus Jankauskas.

Akcentuojama, kad ši teritorija ateityje bus išvystyta.

Siūloma paanalizuoti, ar netoliese vertėtų įrengti apsisukimą.

„Jei dabar uždrausime posūkį į kairę, žmonėms bus labai toli važiuoti iki apsisukimo“, – svarstė Eismo saugumo komisijos pirmininkas vicemeras Algirdas Kamarauskas.

„Gal paveskite Miesto tvarkymo skyriui įrengti apsisukimą, o saugumo salelę įrengsime greitai, esame tam pasiruošę“, – tikino savivaldybės Transporto skyriaus specialistas Vytautas Paukštė.

Specialistai analizavo ir kitą vietą, kur specialistai siūlo naikinti pasukimo į kairę galimybę.

Nors visus metus Dubysos gatvėje, ties išvaža iš prekybos centro „Akropolis“ neįvyko jokių įvykių, nuspręsta drausti sukti į kairę, išvažiuojant iš prekybos centro aikštelės.

Kelis eismo įvykius policija užfiksavo nuo 2019 iki 2021 metų. Tačiau nuo tada iki šių metų kovo nelaimių neužfiksuota.

Vis tik Eismo saugumo komisija nusprendė, kad sukti iš „Akropolio“ aikštelės į kairę uždraus.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Marijus

Saugumo komisija.... Jūs gal geriau pasiveizėkit, kaip "puikiai, laikydamiesi KET reikalavimų" vairuoja policininkai ir savivaldos planktonas....

n

cia vyrams ar moterims?

KS

Na prie regitros tikrai puiku uždrausti sukti į kairę. Ir geriau jau padaryti apsisukimą truputį tolėliau skyriamojoje zonoje, nei saugumo salelę. Taip pat uždrausčiau sukti į kairę sausio 15 sios ir rumpiškes g. sankryžoje, kur neseniai įvyko avariją ir mirė moteris. Bet prie Akropolio kauno gatvėje truputį nesąmonė. Nes kur tada teks apsisukti??? O važiuoti į vieną išvažiavimą ir išvažiuoti į 4 juostų judrų taikos pr. kelią??? Kol iki jo atvažiuoji, tai 10 pesčiųjų tenka praleisti. Po to dar ten dažniausiai tai reikia arba kraštynės arba trečios juostos. O ten iš karto šviesaforas ir pilna mašinų. Vienu žodžiu Avarijų prie Akropolio nebuvo… tai reikia kad padaugėtų :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS