Klaipėdiečiai istorijos egzaminą renkasi vis vangiau | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI ISTORIJOS EGZAMINĄ RENKASI VIS VANGIAU

Uostamiesčio abiturientai trečiadienį laikė istorijos valstybinį brandos egzaminą. Šįsyk tris valandas trukusiame išbandyme sunegalavusių jaunuolių nebuvo. Tiesa, pastebima, kad istorija tarp mokinių tampa vis mažiau populiari.

Laikyti istorijos valstybinį brandos egzaminą uostamiestyje buvo užsiregistravęs 471 klaipėdietis – 113 mažiau nei praėjusiais metais.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotojos Virginijos Kazakauskienės teigimu, atestatui gauti šis egzaminas nebuvo privalomas, todėl nenuostabu, kad į jį atvyko ne visi užsiregistravusieji.

Klaipėdoje jį laikė 443 abiturientai. Keturiems nebuvo leista laikyti istorijos egzamino, nes programą baigė turėdami neigiamus įvertinimus.

Kiti 24 užsiregistravusieji, veikiausiai, į egzaminą neatvyko, nes persigalvojo.

V. Kazakauskienė pasakojo, kad iš organizacinės pusės istorijos valstybinis brandos egzaminas uostamiestyje praėjo sklandžiai. Esą įtampos buvo kur kas mažiau nei praėjusią savaitę vykusio matematikos egzamino metu.

"Sesija jau įsibėgėjo ir mokiniai apsiprato prie tvarkos. Nebuvo sučiuptas nė vienas su mobiliuoju telefonu. Medikų pagalbos irgi niekam neprireikė, vėluojančiųjų nepasitaikė. Matyt matematika išties buvo įvariusi jaunuoliams stresą. Gal papuolė ne ta diena? Tiesa, akivaizdu, kad mažėja laikančiųjų istoriją skaičius, pernai jį rinkosi 584, tai yra 113 mokinių daugiau nei šiemet", – teigė pašnekovė.

Vis dėlto V. Kazakauskienė tame neįžvelgė nieko blogo. Priešingai – esą mokiniams vietoje humanitarinių krypčių vertėtų intensyviau rinktis gamtos mokslus.

"Tuomet gal mažiau bus stojančiųjų į teisę, vadybą ir kitas darbo rinkoje jau užpildytas sferas", – samprotavo ji.

Visoje šalyje laikyti istoriją pasirinko 10 tūkst. 836 kandidatai, egzaminas buvo vykdomas 117-oje savivaldybių įsteigtų centrų.

Šią savaitę abiturientai dar laikys informacinių technologijų egzaminą, o pagrindinė brandos egzaminų sesija kitą savaitę baigsis chemijos, muzikologijos ir tautinių mažumų gimtųjų kalbų egzaminais.

Šiemet prašymus laikyti brandos egzaminus iš viso pateikė 33710 kandidatų, pernai – 37279.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS