Klaipėdiečiai piktinasi: Sakurų parkas – lyg pliažas | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI PIKTINASI: SAKURŲ PARKAS – LYG PLIAŽAS

Sakurų parke esančiame vandens tvenkinyje nuolat pliuškenasi vaikai. Gyventojai piktinasi, kad čia nėra jokio maudynes draudžiančio ženklo, tėvai taip pat nedrausmina savo vaikų ir nė neįtaria, kad vandenyje tyko įvairūs mikroorganizmai, galintys sukelti ligas.

Dėl maudynių Sakurų parke klaipėdiečiai piktinosi jau ne kartą. Anot jų, nors jūra ne taip ir toli, parkas kažkodėl tapo lyg pliažas, kuriame galima ne tik pasivaikščioti, apžiūrėti dekoratyvinius augalus, bet net ir pasimaudyti.

„Nesuprantu, kaip tėvai gali leisti savo vaikams maudytis tokiame purviname vandenyje. Iki jūros kelionė neilga, sėstų į autobusą ir nuvažiuotų į normalų paplūdimį. Pastebėjau, kad dažniau maudosi paaugliai, bet yra ir jaunesnių vaikų. Ką apie tokias maudynes mano jų tėvai, gal jiems tai normalu?“ – klausė skaitytoja.

Faktas, kad nei fontanuose, nei tokiuose tvenkiniuose maudytis negalima, tai nėra tam skirtos vietos.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas paaiškino, kodėl tokiuose vandens tvenkiniuose maudytis draudžiama.

„Faktas, kad nei fontanuose, nei tokiuose tvenkiniuose maudytis negalima, tai nėra tam skirtos vietos. Tvenkiniuose kaip Žardės ir visuose kituose atskrenda visokių paukščių, yra didelis teršimas, nėra vandens judėjimo, yra labai seklu. Tad veistis visokiems mikroorganizmams – idealios sąlygos. Paskui vaikai gali pasigauti odos susirgimų“, – teigė direktorius.

Raimundas Grigaliūnas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sakurų parko tvenkinyje, anot jo, irgi knibžda įvairiausių gyvių, galinčių užkrėsti ligomis.

Tiek pernai, tiek šiemet pastebėta, kad ir miesto fontanuose vyksta maudynės – tėvams sėdint ant suoliukų, vaikai taškosi iš fontanų trykštančiu vandeniu.

Kartais šiuo vandeniu girdomi ir jame maudomi keturkojai, kojas plauna kai kurie nevalyvi praeiviai. Ne kartą buvo pastebėti ir fontanuose besiprausiantys benamiai, ypač „Vaidilos“ skvere.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atstovai nurodė, kad fontanai nėra pritaikyti maudymuisi.

Specialistai pažymėjo, kad fontanuose naudojamas chloras ir PH reguliatorius siekiant, kad vanduo greitai netaptų užterštas ir nebūtų gadinama fontanų įranga.

Taip pat įspėta, kad nors naudojamos medžiagos yra sertifikuotos ir atitinka higienos normas, jautresniems žmonėms maudantis fontanuose gali pasireikšti alerginės reakcijos, grybelis ar kitos ligos.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Kiek mokesčių mokėtojų

pinigų sukišta į šią nesąmonę?Tai akivaizdus pinigų skalbimas ir finansinis nusikaltimas,kaip Kalėdų eglės po 250.000€.

Vaikas kuris maudosi

Dėdės ir tetos nesirūpinkite, super mamytės saugančios savo vaikus nuo bet kokios bakterijos, mes tik ugdome ir stipriname savo imuninę sistemą, kad sistema daugiau pažintų galinčių mums pakenkti bakterijų, išmoktų su jomis kovoti ir geriau vystytųsi. Senelis kalbėjo, kad "gazirofkę" gerdavote iš tos pačios stiklinės visas miestas ir nesirgote (masiškai tai tikrai). Mes miesto vaikai, mūsų balos yra fontanai, tvenkiniai viskas kur galima įbristi, įkristi yra mūsų.

Piktas

Pasol jus n.... Naciai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS