Klaipėdiečiams kilo klausimų dėl statybų Melnragėje | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAMS KILO KLAUSIMŲ DĖL STATYBŲ MELNRAGĖJE

Klaipėdiečiams kilo klausimų dėl statybų Pirmojoje Melnragėje, Vėtros gatvėje. Vieni mano, kad čia įsikurs viešbutis, kiti – kad kavinė, tačiau visa tai tėra tik spėlionės. O Klaipėdos savivaldybės atstovai tvirtina, kad jokių leidimų statyboms vykti šioje teritorijoje apskritai nėra išdavusi.

„Gal kas žino, ką ten stato vietoj pastato su dideliu, gražiu grafičiu? Kažkaip nepanašu į viešbutį ar dar vieną kavinę. Einant iš Smilčių gatvės prie jūros pastebiu“, – socialinių tinklų grupėje klausė moteris.

„Tik įvažiavus į automobilių stovėjimo aikštelę, stovi apleistas, apipaišytas pastatas. Jį dabar restauruoja. Kiek girdėjau, galvoja statyti kažkokią apgyvendinimo ar maitinimo įstaigą. Bet tai tik gandai. Taip šnekėjo statyboms vadovaujantis asmuo, bet nesu tikras, kam iš tiesų priklauso šis pastatas“, – kalbėjo kitas klaipėdietis.

Tad kokios statybos čia vyksta ir ar jos legalios?

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, ši žinia perduota Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai.

„Savivaldybė leidimo statybos darbams nėra išdavusi. Sandėliavimo paskirties pastatas, esantis Vėtros g. 7A, priklauso fiziniam asmeniui. Dėl šiuo adresu atliekamų statybos darbų savivaldybė jau buvo gavusi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos paklausimą ir, patikrinusi aplinkybes vietoje, perdavė pagal kompetenciją nagrinėti Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai, kad ji įvertintų atliekamų statybos darbų teisėtumą“, – informavo G. Pocius.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovė ryšiams su visuomene Rasa Kėkštienė nurodė, kad pastato patikrinimas dar neįvyko: „Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija) informuoja, kad buvo gautas Klaipėdos savivaldybės administracijos padalinio pranešimas apie galbūt savavališkai vykdomus statybos darbus Vėtros g. 7A, Klaipėdoje. Reaguodama į šį pranešimą, Statybos inspekcija atliks patikrinimą dėl galbūt savavališkų statybų Jūsų nurodytu adresu. Apie atlikto patikrinimo išvadas Statybos inspekcija informuos Jus atskiru pranešimu.“

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

O mums dzin ką ir kur

tu savo " burbule " priskiri :)

Ne lyberalas

Statybos inspekcija priskiriu prie neigaliu ir musu visu lesas tratinanciu istaigu. Kaip ir Sodra, darbo birza, aplinkosauga, higienu centrus ir t.t.

Ramūnui , analfabetas ?

Ne meras , o ____Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, ši žinia PERDUOTA VALSTYBINEI teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai. ______P.S. Ramūnas su liberaliu " aukštesniu išsilavinimu " ? :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS