Klaipėdoje kalėdinių puošmenų neliks jau netrukus | kl.lt

KLAIPĖDOJE KALĖDINIŲ PUOŠMENŲ NELIKS JAU NETRUKUS

Kaip ir kasmet, praėjus laukiamiausioms metų šventėms, Klaipėdoje prasidės kalėdinių puošmenų nukabinimas. Darbų pradžia planuojama jau kitą savaitę.

Įvairios puošmenos, girliandos, kiti papuošimai ant apšvietimo stulpų ar uostamiesčio aikštėse pradėti kabinti ir statyti lapkričio pradžioje, likus maždaug mėnesiui iki pagrindinės miesto eglės įžiebimo šventės.

Puošmenos buvo kabinamos nuo Senojo turgaus link pietinės miesto dalies, Smiltelės gatvės. Buvo puošiamas kas antras apšvietimo stulpas, o centrinėje miesto dalyje puošmenos kabėjo ant kiekvieno stulpo.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė pasakojo, kad kai kurias girliandas teko taisyti, nes dalis lempučių neveikė.

Tad nuspręsta šiek tiek atsinaujinti, buvo nupirkta naujų girliandų. Žadama, kad šiemet naujovių atsiras ir daugiau.

„Šiais metais planuojame atsinaujinti apie 15 proc., skirti tam apie 200 tūkst. eurų, nes papuošimai – senoki“, – sakė I. Kubilienė ir pridūrė, kad sprendimą dėl skiriamų lėšų kalėdinėms puošmenoms dar turės patvirtinti miesto taryba.

Išjungti kalėdines puošmenas planuojama po krikščionių švenčiamos Trijų Karalių dienos.

„Planuojame išjungti sausio 7 d. Tad Trys Karaliai – paskutinė diena. Iš tikrųjų papuošimai kabinami daugiau negu mėnesį, tiek pat vyksta ir nukabinimas, nes miestas didelis ir ilgas, procesas nėra greitas“, – sakė vedėja.

Kaip ir kiekvienais metais, numatyta suma – labai panaši – apie 100 tūkst. eurų puošmenoms pakabinti ir nukabinti. Elektros suvartojimas – apie 20 tūkst. eurų, o papildomai įsigytos girliandos ant medžių šakų kainavo apie 16 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

EU

Second handas?

Tam .....

Rūpinkis lietuvaičiais ir jų tradicijomis , o ne dėl kacapų virkauk. Dėl jų paankstinti lietuvių tradicijų laiką ? Bukagalvis visiškas .

pagal

lietuviskas tradicijas eglutes nupuosiamos sausio 7 d. ir taskas ir neturi buti jokio preteksto, del rusu kaledu , kad laikyti tas kaledines puosmenas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS