Klaipėdoje kils įkainiai būsto nuomotojams? | kl.lt

KLAIPĖDOJE KILS ĮKAINIAI BŪSTO NUOMOTOJAMS?

Jei Klaipėdos miesto politikai pritars, nuo kitų metų būstus nuomojantys asmenys, norintys ir toliau užsiimti šia veikla, už metinį verslo liudijimą mokės 139 eurais brangiau. Tačiau net ir padidinus įkainį, šis mokestis esą bus pats mažiausias iš visų penkių didžiųjų Lietuvos miestų.

Dabartiniu metu Klaipėdoje galioja 209 eurų metinis fiksuotas pajamų mokestis už gyvenamosios paskirties patalpų nuomos veiklai išduodamus verslo liudijimus.

Mokesčio dydis nesikeitė nuo 2018-ųjų.

Šią savaitę posėdžiausianti Klaipėdos miesto taryba turės apsispręsti, ar didinti šį įkainį kitiems metams iki 348 eurų.

Tokio dydžio mokestis būsto nuomotojams galiojo iki 2016 m.

Tiesa, 2017 m. vieneriems metams Klaipėdos taryba buvo nustačiusi simbolinį 1 euro fiksuotą pajamų dydžio mokestį.

Tuo siekta skaidrinti nekilnojamojo turto nuomos rinką, skatinti asmenis vykdyti ją skaidriai bei legalizuoti gaunamas pajamas.

Nuo 2024 m. Klaipėdoje siūloma už gyvenamosios paskirties patalpų nuomos veiklai išduodamus verslo liudijimus patvirtinti 348 eurų fiksuotą mokestį.

Priėmus šį sprendimą, Klaipėdos mieste įsigaliosiantis fiksuotas įkainis už verslo liudijimą gyvenamosios paskirties patalpų nuomai išliktų pats mažiausias iš visų šalies didmiesčių – dabartiniu metu Vilniuje jis siekia 684 eurus, Kaune – 400 eurų, Šiauliuose ir Panevėžyje – 500 eurų.

„Tikimasi, kad gyvenamosios paskirties patalpų nuomai iki 348 eurų padidintas dydis, kuris Klaipėdoje išliktų ženkliai mažesnis nei kituose šalies didmiesčiuose, neturėtų neigiamos įtakos šios rūšies verslo liudijimus išsiimančių gyventojų skaičiui ir leistų svariai padidinti miesto biudžeto pajamas“, – rašoma projekte, parengtame miesto tarybai.

Prognozuojama, kad nuo 2024 m. gyvenamosios paskirties patalpų nuomai padidinus verslo liudijimo įkainį, Klaipėdos savivaldybės biudžeto pajamos iš gyventojų pajamų mokesčio per metus didėtų apie 300 tūkst. eurų.

Pernai Klaipėdoje buvo išduoti 7 488 verslo liudijimai, surinkta 807 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio.

Didžiąją dalį gyventojų pajamų mokesčio sudarė būtent už gyvenamosios paskirties patalpų nuomos veiklai išduodamus verslo liudijimus, pernai šios pajamos siekė 511 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anonimas

glusas tikrai mokes daugiau o kuris su GALVA NE !!!!

Senelis

Mokės nuomotojas daugiau štai ir viskas,visada tenka galutiniam vartotojui.

Rita

O ką už surinktus pinigus savivaldybė padarė? Manau, kad labai daug kas nemoka už gautas pajamas ir verslo liudijimo neperka. O kas perka, tai baudžia pakeldami kainą. Kai išvada viena, nepirkti verslo liudijimo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS